NETGEAR biedt nu AV over IP met krachtige, nieuwe 100G-switches

Redactie WINMAG Pro
NETGEAR kondigt aan dat de nieuwe toevoegingen aan de M4300-reeks switches, 16, 24 en 48-poorts 10 Gigabit-modellen, die eerder op InfoComm werden geïntroduceerd, nu verkrijgbaar zijn. Bovendien zijn de nieuwe 100 Gigabit switches uit de M4500-serie toegevoegd aan de door NETGEAR managed-switch-lijn. Al deze nieuwe producten zijn speciaal ontwikkeld om audiovisuele oplossingen over IP te stroomlijnen en verminderen de complexiteit en kosten van netwerkimplementaties, maar zijn ook van toepassing op standaard IT-netwerkimplementaties.

Om aan te sluiten bij de groei van AV-implementaties via ethernet introduceert NETGEAR de M4500-32C en M4500-48XF8C, een nieuwe klasse switches voor de markt. Deze AV over IP-ready 100G- en 10G Ethernet-switches combineren de configureerbaarheid van een AV-matrixswitcher met de kracht en schaalbaarheid van ethernet en kunnen zo honderden AV over IP-eindpunten ondersteunen. Dit tegen een prijs die aanzienlijk lager is dan vergelijkbare matrixswitchers.

AV over IP

Deze nieuwe switches zorgen ervoor dat gecompliceerde Layer 3 PIM-routering niet langer nodig is, en bieden door NETGEAR ontwikkelde IGMP Plus, waarmee systeemarchitecturen met dezelfde bekende L2-technieken in het gehele AV over IP-netwerk aanzienlijk worden vereenvoudigd. De M4500-32C 32-poorts 100Gbps switch kan worden gebruikt om de edge switches samen te voegen voor een complete installatie voor grote projecten - tot 320x320 SDVoE (10G) apparaten in één architectuur. Installateurs die kiezen voor de M4500-48XF8C-switch zullen merken dat deze al geconfigureerd uit de doos komt, zodat AV- en multicast Zero Touch-netwerkconfiguratie mogelijk is. Sluit AV-eindpunten aan en schakel de switch in. Het werkt gewoon!

'NETGEAR is de drijvende kracht achter de technologische overgang naar de audiovisuele sector door meer beheerde switches aan te bieden die de overgang van de traditionele complexiteit en kosten van het verspreiden van video en audio naar grote schermen kunnen vergemakkelijken', zegt McHugh, senior vice president MKB en services bij NETGEAR. 'We bieden nu een scala aan poortopties om te voldoen aan de behoeften van kleinere implementaties, zoals thuis of in kleine bedrijven. De 100G-optie voldoet aan de toenemende eisen van het leveren van video van de hoogste kwaliteit op stadionniveau.'

Daarnaast is de M4300-16X 's werelds eerste 16-poorts 100M/1G/2.5G/5G/10GBASE-T koperen switch met een optie voor PoE+ over alle poorten in de volledige provisioning-modus. De M4300-16X is een 1U-switch van halve breedte die wordt geleverd met een non-PoE voeding of met een voeding die 600W PoE-voeding kan leveren aan de 16 poorten.

De M4300-24XF is een 24-poorts 10GBASE-X SFP+ switch met twee gedeelde 10GBASE-T koperen poorten. De M4300-24XF is een 1U-switch van halve breedte die de kosten van glasvezel gebaseerde projectinstallaties drastisch verlaagt tot 24 knooppunten.

NETGEAR introduceert ook de M4300-48XF, een 48-poorts 10GBASE-X SFP+ switch met twee gedeelde 10GBASE-T koperen poorten. De M4300-48XF is een 1U-switch met volledige breedte die de kosten van glasvezelgebaseerde projectinstallaties tot 48 knooppunten drastisch verlaagt.

Alle M4300-modellen zijn gecertificeerd voor SDVOE-apparaten (Software Defined Video over Ethernet) voor de ultieme AV over IP-implementaties. Ze zijn ook ideaal voor elke IT-implementatie die snel, betrouwbaar en kosteneffectief netwerken nodig heeft.

Lagere kosten, grotere afstanden en een groter aantal toepassingen zorgen ervoor dat steeds meer audiovisuele distributie via Ethernet-netwerken gaat. NETGEAR is marktleider op het gebied van AV over IP-netwerken en is toegewijd om consumenten en bedrijven te ondersteunen die deze stijgende trend volgen met de switches uit de M4300- en M4500-serie.

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie