NETGEAR Orbi Voice: integratie in optima forma

Jordi Smit
Als we het hebben over integratie in optima forma, dan moet de NETGEAR Orbi Voice zeker genoemd worden. Het product toont waar het Internet of Things voor is bedoeld. Producent NETGEAR kondigde de Orbi Voice reeds op de IFA 2018 aan; inmiddels is het product beschikbaar voor consumenten. Wij ontvingen de Orbi Voice en kregen het genoegen het apparaat te mogen uittesten.

Het wordt al het Internet of Things-tijdperk genoemd. Een nieuwe wereld waarin al onze apparaten met elkaar verbonden zijn. Een gruwel voor veel privacy-experts, maar een ongekende nieuwe markt voor veel ondernemers. Eveneens voor de consument, die alles steeds eenvoudiger en efficiënter ziet worden. De NETGEAR Orbi Voice is een voorbeeld van dé weg naar een vergemakkelijkte samenleving.

Integratie Orbi Voice

De NETGEAR Orbi Voice combineert stemgebruik om smarthome-apparaten mee te bedienen, terwijl je tegelijkertijd toegang hebt tot wifi met het Orbi Voice WiFi-systeem en een smart speaker met audio van Harman Kardon. Het apparaat combineert daarmee enerzijds een wifi mesh-systeem en anderzijds een voice assistant met smartspeaker.

Installatie en test

We pakken de Orbi Voice uit en installeren het product op onze redactie. Dit blijkt ‘geen hogere wiskunde’ te zijn, want binnen een mum van tijd zijn we klaar voor de test. Nadat het systeem is gekoppeld aan de Orbi Voice WiFi-systeem, kunnen we beginnen. Wat direct opvalt: het product levert betrouwbare en snelle wifi, zoals NETGEAR op eigen website aan de gebruikers belooft. Ook als we een stuk verder van het systeem gaan afstaan, ontvangen we het wifi-signaal; het eerste element is dus goedgekeurd.

Dan het tweede component: het geluid van de NETGEAR Orbi Voice. De speaker bevat een 3,5 inch front-facingwoofer en een 1-inchtweeter. Via de mobiele app kunnen we het volume reguleren en hoge en lage tonen veranderen. De Orbi Voice bevat een geluid van uitstekende kwaliteit. Het systeem heeft verder twee gigabit ethernetpoorten voor het aansluiten van bekabelde apparaten.

De Orbi Voice bevat tevens integratie met de Amazon Voice Assistant, waardoor gebruikers bijvoorbeeld muziek af kunnen spelen, notificaties in kunnen stellen, IoT-apparaten kunnen bedienen, en verkeersinformatie, het weer, en sportuitslagen op kunnen vragen, zonder dat zij daarvoor een Amazon Echo nodig hebben. Daarmee maakt het product een luxe indruk.

LEES OOK: Wi-Fi 6 (802.11ax): pakt connectiviteitsuitdagingen aan

Conclusie

De NETGEAR Orbi Voice doet wat je van het product verwacht. Het levert fantastische geluidskwaliteit in elke kamer, zodat je de beat daadwerkelijk kunt voelen tot in het diepste van je vezels. Bovendien is het product handig en snel in gebruik. De Orbi Voice is dan ook aan te raden voor iedereen die van kwaliteit houdt.

SpecsAcer Chromebook Spin 13

Wi-Fi Spec: 802.11ac/tri-band mesh kit with speaker extension
Number of Antennas/Removable: 6/No
Ports: Four 1Gbps LAN, USB 2.0, power
Processor: Quad-core 710 MHz
Memory/Storage: 512MB/4GB
Wi-Fi Chip: Qualcomm IPQ4019
Peak 802.11ac Performance: 607.2 Mbps
Range: 105 feet, router only
Size: 8.6 x 6.5 x 4.9 inches

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi