Nieuwe immersieve mogelijkheden met de nieuwste Panasonic 1-chip DLP projectoren

Redactie WINMAG Pro
Panasonic Connect Europe heeft zijn nieuwste PT-REQ12-serie (4K) en PT-REZ12-serie (WUXGA) 1-chip DLP-laserprojectoren™ aangekondigd, die zijn ontworpen om nieuwe productiemogelijkheden te bieden en de workflow voor de Location Based Entertainment-industrie te vereenvoudigen

Met een helderheid tot 12.000lm, 4K-resolutie en 240Hz projectiemogelijkheden[1] met minimale latentie zijn de twee nieuwe series ideaal voor musea, immersieve ervaringen en tijdelijke installaties in rental & staging.

Als eerste 1-chip DLP-projector™ met Quad Pixel Drive, de 2-assige pixelverschuivingstechnologie van Panasonic, reproduceert de REQ12-serie authentieke 4K-beelden. Ze ondersteunt 240Hz-projectie voor diepe, vloeiende, rasterloze beelden met een minimale latentie van 6 ms[2] of minder. De projector is ook ontworpen om met het optionele ET-SWR10 Real-Time Tracking Projection Mapping System te projecteren op snel bewegende objecten, voor het verrijken van interactieve toepassingen en voor podiumoptredens.

Geoptimaliseerde lenzen verbeteren de Native Contrast Performance, terwijl de verbeterde feature Dynamic Contrast met het nieuwe scène-analyse-netwerk lichte en donkere delen van het beeld beter detecteert, waardoor elke scène optimaal tot zijn recht komt. Gebruikers kunnen nu de aanpassing van het zwartniveau loskoppelen van de geometrische aanpassing om pieken op zwartniveau in overlappingen buiten het weergavegebied van de afbeelding te verminderen. Het is ook mogelijk om de vorm van de zwarte rand aan te passen aan de schermkromming, met behulp van maximaal 17 bedieningspunten, om een naadloze projectie over meerdere beelden te garanderen.

Moeiteloze workflow, verbeterde uitbreidingsmogelijkheden

Om de installatie te vereenvoudigen, bieden beide series extra functionaliteiten, interfaces en opties voor een soepele workflow. Een nieuwe lens line-up met een minimale throw-ratio van 0,308:1 en een maximale throw-ratio van 3,38:1 beschikt nu over perifere focusaanpassing[3] via de afstandsbediening. Het instelbereik van de lens is vergroot, waardoor de projector gemakkelijker in verschillende ruimtes integreert.

Om de projectorconnectiviteit aan te passen, op te schalen en uit te breiden, kunnen in een Intel® SDM-specifiek slot optionele propriëtaire functiekaarten of kaarten van derden worden geïntegreerd. Daarmee wordt het bijvoorbeeld mogelijk een DIGITAL LINK optiekaart, een 12G-SDI kaart of een Wireless Presentation System PressIT ontvanger in te bouwen. Voor extra gebruiksgemak kan de gebruiker zijn eigen testpatronen opslaan in de projector en deze zonder bronverbinding kalibreren met de content van de client. Vooraf geactiveerde upgradekits voor Geometry Manager Pro kunnen de softwarefunctionaliteit verder uitbreiden en Edge Blending en kalibratie via camera automatiseren, waardoor tijd en werk op locatie wordt bespaard.

Ontworpen voor een betrouwbare, onderhoudsvrije werking

Deze serie biedt de eerste 1-chip DLP-projector™ met hermetisch afgesloten optische motoren met vloeistofkoeling, waardoor 20.000 uur onderhoudsvrije projectie mogelijk is. Het stijlvolle nieuwe kastontwerp is compact en licht; de projectoren wegen zonder lens slechts 26 kg en zijn daardoor eenvoudig te installeren. Om beeldonderbrekingen tijdens een show te voorkomen, schakelt Backup Input over naar een secundair signaal als de primaire content wordt verstoord, terwijl Multi Laser Drive Engine helderheidsverlies voorkomt in het onwaarschijnlijke geval van een diodestoring.

De PT-REQ12-serie met 8000lm-, 10000lm- en 12000lm-modellen zal beschikbaar zijn in Q2 2023. De PT-REZ12-serie met modellen van 8000lm, 10000lm en 12000lm zal beschikbaar zijn in Q3 2023.

 

Lees nu ook: Gebruiksvriendelijke online ontwerptools

En: Een vast IP-adres: eigenlijk onmisbaar voor bedrijven

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie