Nieuwe mogelijkheden met de twee nieuwste 1-chip DLP™-laserprojectoren

Redactie WINMAG Pro

Panasonic Connect Europe heeft vandaag twee nieuwe 1-chip DLP-laserprojectoren™ aangekondigd die zijn ontworpen voor nieuwe, meeslepende toepassingen binnen de location-based entertainmentindustrie. De PT-REQ15-projector is de eerste 1DLP 4K-projector van Panasonic met een helderheid van 15.000 lm, terwijl zijn tegenhanger de PT-REZ15 15.000 lm levert met WUXGA (1920 x 1200) resolutie. Het compacte ontwerp en de hoogwaardige beelden van beide projectoren zorgen ervoor dat integrators dure elektrische constructiewerkzaamheden op de locatie kunnen vermijden en meeslepende ervaringen kunnen creëren op locaties waar de installatieruimte beperkt is. De REQ15 en REZ15 zijn beschikbaar vanaf het tweede kwartaal van 2024.

Spectaculaire beelden op groot formaat

De REQ15 maakt gebruik van Quad Pixel Drive, de baanbrekende 2-assige pixel-shifting technologie van Panasonic, om authentieke 4K-beelden te reproduceren die diep, vloeiend en gedetailleerd zijn. De projector levert haarscherpe 2K / 240Hz-content over meerdere edge-blended schermen met een latentie van 6ms of minder.

De technologie synchroniseert met het ET-SWR10 Real-Time Tracking Projection-Mapping System van Panasonic om digitale content en analoge beweging samen te voegen binnen XR-attracties of podiumoptredens. Rich Colour Enhancer, een technologie die de red-channel output verbreedt, levert levendigere en nauwkeurigere rode tinten. Evolved Dynamic Contrast blaast nieuw leven in elk frame. Het nieuwe Scene-Analysis Circuitry herkent lichte en donkere delen van het beeld beter en zorgt voor visuele impact.

Naadloze beelden zijn ook van vitaal belang in meeslepende 360°-ruimtes, vooral bij het projecteren op gebogen schermen. De instellingen voor zwartniveau bieden randaanpassing op basis van punten voor willekeurige schermvormen, zodat het zwartniveau nauwkeurig kan worden ingesteld. Met de mogelijkheid om de aanpassing van het zwartniveau los te koppelen van de geometrische aanpassing kunnen instellingen voor het zwartniveau worden toegepast op de hele overlap, inclusief de overlappingen van de afbeelding buiten het weergavegebied. Op deze manier is een naadloos beeld te realiseren op meerdere schermen.

 

Moeiteloze workflow en uitgebreide mogelijkheden

Een Intel® SDM-ready slot accepteert verschillende optionele eigen of third-party functiekaarten. Met een geschikt board kunnen gebruikers de connectiviteit aanpassen, opschalen en uitbreiden om te voldoen aan de interface of AVoIP-standaard van de applicatie. Nieuwe contrastrijke lenzen zijn voorzien van actieve centrum- en perifere scherpstelling en zijn eenvoudige aan te passen via de afstandsbediening. De workflow op locatie is gestroomlijnd met een NFC-functie waarmee projectoren kunnen worden voorbereid of geïnitialiseerd via de smartphone zonder te zijn ingeschakeld. Voorgeactiveerde upgradekits voor Geo Pro breiden de functionaliteit uit en automatiseren edge-blending via de camera.

 

Ultieme betrouwbaarheid met onderhoudsvrije werking

Om onderbrekingen te voorkomen die van invloed zijn op de gebruikservaring en om de operationele kosten te verlagen, zijn beide producten voorzien van een optische engine en laserlichtbronmodule die voldoen aan de IP5X Dust Protected (IEC 60529)-norm, waardoor een luchtfilter niet meer nodig is en 20.000 uur onderhoudsvrije werking mogelijk is. Het verfijnde vloeistofkoelsysteem maakt een continue werking in stoffige omgevingen mogelijk. De Multi-Laser Drive Engine heeft unieke failover-circuits die het helderheidsverlies beperken in het onwaarschijnlijke geval van een diodestoring, terwijl een back-upinvoerfunctie overschakelt naar een back-upsignaal zonder een zwart scherm als het primaire signaal wordt onderbroken.

Ga voor meer informatie over de nieuwe projectoren naar: https://eu.connect.panasonic.com/gb/en/products/projectors/pt-req15

 

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie