Nieuwe recruitmenttech start-up The Talentpool Community opgericht

Redactie WINMAG Pro

Uit de boezem van het bedrijf SkillsCV is de nieuwe start-up The Talentpool Community opgericht. Een bedrijf dat de samenwerking en uitwisseling van kandidaten en sollicitanten gaat faciliteren tussen o.a. werkgevers, bedrijven in regio’s, winkels en bedrijventerreinen, brancheorganisaties, samenwerkende gemeenten. De best afgewezen sollicitanten en kandidaten, de zogenaamde ‘silver medallists’ van één werkgever is de aanname van één van de andere samenwerkende organisaties binnen de community. Door samen te werken met andere werkgevers, binnen je branche, regio of winkelstraat ontstaat een uitwisselbaar eco-systeem van talent. Het maakt werkgevers sterker en onafhankelijker en kandidaten en sollicitanten worden sneller en beter gematcht op de baan en binnen de regio waarin ze zoeken. Vanaf €49,- per maand ben je als werkgever al lid van de community en heb je toegang tot al het talent.

Een taal voor werkgevers en werknemers

De basis onder the talentpool community is het SkillsCV. Deze op skills gebaseerde technologie matcht met alle Nederlandse vacatures en is gratis, compleet en makkelijk te gebruiken voor kandidaten. Iets dan nu al bijna 20.000 werkzoekenden doen. Het huidige CV wordt vertaald naar skills en gematcht naar alle beschikbare vacatures in de regio. Dit levert een nieuwe standaard op waar werkgevers uitstekend mee kunnen matchen en werkzoekenden regie kunnen houden op de eigen kansen op de arbeidsmarkt. Door één arbeidsmarktstandaard te hanteren, zoals in België met Work-ID en in Engeland met CV Wallet, faciliteert The Talentpool Community en SkillsCV de wens van de Nederlandse polder om meer met de skills van mensen te doen.

Binnen 1 jaar willen we ruim 1 miljoen CV’s in de Talentpool Community beschikbaar hebben en binnen 3 jaar willen we veel groter zijn dan LinkedIn in Nederland op de arbeidsmarkt” aldus Maarten Westerduin, CEO van The Talentpool Community

Vergroten productiviteit op de Nederlandse (arbeids)markt

Iemand die goed op zijn vel zit in een baan, functioneert beter en blijft langer. Het maken van goede matches op basis van talent, kwaliteiten maar ook voorkeuren als functie, salaris, aantal uren en reisafstand zijn daarin essentieel. Ook het kunnen kiezen van werkgevers uit een grotere pool beschikbaar talent in plaats van afhankelijk te zijn van wat wordt aangeboden of zichzelf aanbiedt is daarin belangrijk. The Talentpool Community in relatie met SkillsCV gaat dit oplossen.

 

Ook interessant:

Lees hier: Smart verlichting, zo werkt het

Lees hier: HeadFirst Group opnieuw Great Place To Work

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie