Nieuwe Zyxel-accesspoint voor mkb maakt kosteneffectief upgraden naar WiFi 6 eenvoudig

Redactie WINMAG Pro
AP is simpel te configureren via webinterface of cloud-beheerplatform Nebula en levert tot 25% hogere doorvoersnelheden dan de vorige Wave 2-standaard

Het nieuwe NWA90AX WiFi 6 access point van Zyxel Networks, toonaangevend leverancier van veilige zakelijke en thuisnetwerkoplossingen, komt tegemoet aan de behoeften van het mkb. Deze access point (AP) biedt ze een kosteneffectieve en ongecompliceerde manier om te upgraden naar WiFi 6 en ondersteunt zowel de 2,4 GHz- als de 5 GHz-frequentieband. Met dit model kunnen zij alle voordelen van de nieuwe netwerkstandaard volledig benutten, waaronder hogere snelheden, zelfs in drukke netwerkomgevingen, een groter draadloos netwerkbereik en meer capaciteit voor IoT-apparatuur.

Vooral kleine en middelgrote ondernemingen moeten vaak snel hun eigen infrastructuur optimaliseren en complexe omgevingen opzetten. Zij staan voor de uitdaging om op een betaalbare manier de snelheid van hun WLAN te verhogen met de nieuwste WLAN-standaard, zonder het hele netwerk van de grond af aan te moeten opbouwen. Dit is mogelijk met de NWA90AX, een moderne en eenvoudig te installeren oplossing.

Dit accesspoint biedt een maximale datatransmissiesnelheid van 1200 Mbps en ondersteunt de beveiligingsalgoritmen WEP, WPA, WPA2-PSK en WPA3. Het toestel heeft twee interne MIMO-antennes (2x2 + 2x2 MIMO). De stroomvoorziening kan zowel via PoE als via een traditionele voeding.

Eenvoudige installatie en configuratie

De NWA90AX kan eenvoudig met slechts een paar klikken geïnstalleerd en geconfigureerd worden, zonder enige voorkennis van het netwerk. Het product kan zowel via de lokale webinterface als via het cloud-beheerplatform Nebula beheerd worden. Ook is het eenvoudig om netwerken voor gasten en werknemers op te zetten.

Verder kan Smart Mesh automatisch dynamische draadloze verbindingen leggen tussen verschillende accesspoints. Hiermee kan een netwerk eenvoudig met slechts één klik uitgebreid worden door een extra NWA90AX toe te voegen. Het netwerk behoudt dezelfde netwerknaam en zorgt voor een ononderbroken WLAN-ervaring.

Veilige WLAN-authenticatie om bedrijfsnetwerken te beschermen

Met ondersteuning voor Captive Portal, IEEE802.1x authenticatie en WPA2-Enterprise, biedt de NWA90AX het mkb goede zakelijke beveiliging voor hun netwerken, maar ook de flexibele mogelijkheid om het WLAN-gebruiksregistratieproces aan te passen voor marketing- en bedrijfsdoeleinden.

Bovendien maakt de NWA90AX gebruik van Layer 2 isolatie, waarmee netwerkverkeer tussen de verschillende netwerk-SSID’s voor gasten en werknemers kan worden geblokkeerd, of alleen toegestaan kan worden voor specifieke MAC-adressen. Deze functie is geschikt voor het isoleren van gast-clients bij toegang tot andere apparaten behalve de netwerk gateway. Dit blokkeert ongewenste verbindingspogingen binnen het netwerk.

"Met de NWA90AX bieden we een hoogwaardig WiFi 6 access point, dat als een van de weinige in deze prijscategorie de nieuwe standaard ondersteunt via zowel de 2,4 als de 5 GHz band. Mkb’ers kunnen zo eenvoudig overstappen op de nieuwe en aanzienlijk snellere WiFi 6-netwerkstandaard en profiteren van de voordelen van versnelde en veilige processen", benadrukt Peter van der Putten, Head of Channel van Zyxel Benelux.

Zie hier voor meer informatie over de NWA90AX van Zyxel.

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie