Review: BiedMeer webshopsysteem

Redactie WINMAG Pro
Met een eigen webwinkel kun je vaak twee kanten op: die van de klik-klak-klaar webwinkel voor ondernemers zonder programmeerkennis, of die van de (open source) cms-systemen. De eerste categorie is vaak gebruiksvriendelijk maar biedt vaak eenvoudige functionaliteit, de laatste zeer uitgebreid maar vereist technische kennis. BiedMeer is anders: het combineert talrijke opties met een gebruiksvriendelijke interface, en kennis van code is niet nodig. Het beste van beide werelden?

Met BiedMeer ben je in no-time aan de slag: via de website maak je gemakkelijk een gratis account aan. Na een korte registratieperiode kun je inloggen en kom je terecht in een zeer strak, professioneel ogend backend. Die professionaliteit gaat niet ten koste van het gebruiksgemak, want de opzet is eenvoudig: links vind je een menu met de belangrijkste functies, rechts verschijnen de instelopties. Kom je ergens niet uit, dan staan er in hetzelfde back-end instructievideo’s voor je klaar. Zoals gezegd: BiedMeer is allesbehalve kinderachtig in zijn functionaliteit en bovendien wordt het systeem continu van nieuwe functies voorzien. Uiteraard zijn basisvoorzieningen als het toevoegen en prijzen van producten aanwezig. Ook het koppelen van attributensets (bijvoorbeeld kledingmaten) is allemaal geen probleem. Je kunt kiezen uit aanpasbare standaarddesigns, maar ook zelf met html en css aan de slag via het zogenoemde Protom-systeem. Ook kun je kosteloos adaptive design kiezen, zodat je webshop ook op mobiele apparaten goed wordt weergegeven. En is je site eenmaal up-and-running, dan kun je via orderbeheer de bestellingen afhandelen. Maar de oplossing gaat veel verder dan dat.

Statistieken

BiedMeer bevat een uitgebreide statistiekmodule die je inzicht geeft in het verkeer naar je webshop en het gedrag van je klanten als ze eenmaal ‘binnen’ zijn. Ook cruciale zaken als omzet en orders zijn binnen BiedMeer grafisch inzichtelijk. Wens je toch van die laatste gebruik te maken dan is een koppeling overigens snel gelegd. Niet alleen webstatistieken zijn voorhanden, ook grafieken over je KPI’s zijn voorhanden. Denk daarbij aan een grafische weergave van bijvoorbeeld je omzet en orders.

Naast statistieken geeft BiedMeer waardevolle informatie over de stand van zaken rondom SEO. Het geeft advies over het gebruik van je titels, keywords en andere factoren die van grote invloed zijn op je vindbaarheid in zoekmachines. Niet onbelangrijk in een tijd waarin mensen steeds meer op Google en consorten vertrouwen voor het doen van online aankopen.


De interface van BiedMeer is modern, strak en gebruiksvriendelijk.

Koppelingen

Een ander sterk punt van BiedMeer zijn de standaard aanwezige koppelingsmogelijkheden. Zo kun je je website eenvoudig koppelen aan bijvoorbeeld prijsvergelijkingssites en beoordelingssites maar ook aan diverse groothandels. Ook betaalsystemen is ruim voorzien, zo goed als iedere gangbare betaalmethode wordt standaard ondersteund. Ook aan de administratie is gedacht, want BiedMeer ondersteunt koppelingen met boekhoudoplossingen als Exact. Uiteraard zorgt BiedMeer ook voor koppelingen met social media, waaronder Facebook, Youtube, Pinterest, Instagram, Twitter en Google+. In de betaalde versie kunnen ontwikkelaars gebruikmaken van een API, voor flexibele koppelingen met allerhande derde partijen. Last but not least ondersteunt het webshopsysteem verzenddiensten van bijvoorbeeld PostNL, Myparcel en Selectvracht.

Mailingen

Heel aardige bonus is de ingebouwde mailinglijst. De mailinglijstopties zijn niet heel uitgebreid, maar voor veel webshophouders zal het voldoende zijn en kunnen zij besparen op een abonnement bij een e-mailmarketingbureau.

Reviews

Steeds belangrijker zijn klantbeoordelingen op je webshop. Door je klanten de mogelijkheid te geven hun mening over jouw producten te verkondigen, vergroot je je betrouwbaarheid en authentieke uitstraling richting je doelgroep. BiedMeer heeft dat goed begrepen en voorziet in deze mogelijkheid.

BiedMeer is een CCV company
Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie