Nooit meer pingen: BlackBerry stopt met Messenger

Jonas Bloemen
Er gaat een stuk nostalgie verloren. BlackBerry heeft aangekondigd eind mei te stoppen met BlackBerry Messenger.

LEES OOK: Vreemde USB-stick aansluiten zeer gevaarlijk

In de eerste jaren van de smartphones was BlackBerry een serieuze speler op de markt. Vooral onder jongeren waren de telefoons van BlackBerry mateloos populair. De mobieltjes waren gewild door de service van het bedrijf: BlackBerry Messenger. Tussen 2010 en 2012 werd er ontzettend veel heen en weer ‘gepingd’. Dat is vanaf volgende maar definitief verleden tijd. 

De concurrentie van WhatsApp en het afnemende aantal BlackBerrygebruikers is voor het bedrijf reden om helemaal te stoppen met de berichtendienst. BlackBerry laat zelf weten dat het er niet in is geslaagd om nieuwe gebruikers naar BlackBerry Messenger te krijgen en dat het bestaande gebruikers niet heeft weten te behouden. 

BlackBerry Messenger stopt

Het is de reden dat BlackBerry op 31 mei na bijna veertien jaar de stekker uit haar berichtendienst trekt. In augustus 2005 werd BlackBerry Messenger gelanceerd. Toen de populariteit van de telefoons afnam en de concurrentie van WhatsApp groter en groter werd maakte BlackBerry de berichtendienst ook beschikbaar voor Android en iOS. Het blijkt een mislukte poging om het hoofd boven water te houden.