Oled tv kopen: neem dit in ogenschouw

Jordi Smit
Oled tv kopen? Je bent zeker niet de enige die dit van plan is. Waar het tot voor kort vooral de lcd-tv's waren die die de winkel uit vlogen als warme broodjes over de toonbank, zijn het nu de oled tv's die bij de consument steeds meer in trek raken. Alleen al qua beeldkwaliteit komen deze tv's bovenaan in de lijstjes van beste televisies. Maar wat moet je in ogenschouw nemen bij de aankoop van een oled tv?

Steeds vaker oled tv kopen

De oled tv: het kan worden gezien als dé nieuwste schermtechniek die de komende jaren verder zal gaan uitbouwen. De afkorting oled staat voor 'organic led' en wordt al een flinke tijd gebruikers voor schermen in smartphones. In tv's zag je dit nog niet terug, maar de laatste tijd zie je dit steeds vaker. De oled tv komt daardoor meer en meer in het oog van de consumenten, waardoor deze vaker een oled tv kopen.

Beeldkwaliteit tijdens oled tv kopen

Consumenten letten vaak bij de beeldkwaliteit van de televisie op wat ze in de winkel zien. Maar heb je er wel eens over nagedacht dat de winkel je eventueel op het verkeerde been zet. Zo is het mogelijk dat een oled tv door zijn relatief lage helderheid in de winkel wat minder dynamisch en sprankelend overkomen dan een lcd led tv met zeer hoge helderheid. De vraag is echter: wat denk je thuis nodig te hebben?

Misleidende termen

Fabrikanten lijken er een sport van te maken voortdurend nieuwe termen toe te voegen aan het toch al rijke arsenaal van afkortingen. Laat je daarom niet het bos insturen door hoe woorden op jou overkomen. QLED klinkt bijvoorbeeld beter dan oled, maar is dat wel zo? Of moet je gewoon een oled tv kopen? Blijft daarom goed nadenken en beslis verstandig.

LEES OOK: De beste OLED-TV kopen? Dit is de top vijf

Afmetingen televisie

De laatste tip geldt uiteraard voor elke televisie: bedenk goed welke groote van je televisie je nodig hebt. Televisies komen in verschillende grootten, van 32-inch tot wel 110-inch. Maar, als je eenmaal in de winkel staat en geen idee hebt van hoe een tv er bij je thuis aan de muur of op een kast uitziet dan is de kans groot dat je een verkeerde keuze maakt. Meet het van tevoren op en neem de afmetingen mee naar de winkel.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi