Techbedrijven onder de loep

Onderzoek naar machtspositie techbedrijven

Redactie WINMAG Pro
De Amerikaanse overheid is een onderzoek gestart naar mogelijk misbruik van de monopoliepositie van grote techbedrijven. De overheid gaat daarnaast ook onderzoeken of er nieuwe wetten kunnen komen om machtsmisbruik te voorkomen.

Onderzoek naar techbedrijven

Het comité wil hoorzittingen houden over het onderwerpen. Hieruit gaat blijken of deze grote techbedrijven daadwerkelijk een monopolie vormen op de digitale markt. Daarnaast wordt tijdens de hoorzittingen gekeken of de bestaande regelgeving voldoende is en goed gehandhaafd wordt.

Lees ook: Techbaan? TechConnect leidt 50.000 mensen op

David Cicilline

Comitévoorzitter David Cicilline vertelt: ‘Macht in de digitale markt brengt een hele reeks eigen problemen met zich mee. Na vier decennia van zwakke handhaving en gerechtelijke tegenwerking van mededingingshandhaving is het belangrijk dat de overheid zich uitspreekt over de vraag of bestaande wetten genoeg zijn om fout gedrag van platformen aan te pakken.’

Naast deze onderzochte techbedrijven worden Google en Apple onder de loep genomen, zo heeft het Amerikaanse Ministerie van Justitie besloten. Of dit ook gaat gebeuren, is overigens nog maar de vraag.

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie