De ontwikkeling van next-generation flagship-smartphonecamera’s

OnePlus en Hasselblad gaan langetermijnsamenwerking aan

Redactie WINMAG Pro
Wereldwijd technologiemerk OnePlus gaat een driejarige samenwerking aan met camerafabrikant Hasselblad. Doel van de samenwerking is de ontwikkeling van de next-generation smartphonecamerasystemen voor toekomstige OnePlus-flagshiptoestellen. De twee bedrijven werken al samen aan het vernieuwde camerasysteem – Hasselblad Camera for Mobile – voor de nieuwe OnePlus 9-serie, die op 23 maart 2021 wordt gelanceerd.

Daarnaast is OnePlus van plan de komende drie jaar meer dan 150 miljoen dollar te investeren in de verdere verbetering van zijn mobiele fotografie-kwaliteit, om zo gebruikers te kunnen voorzien van de beste smartphonecamera-ervaring. 

Pete Lau, oprichter en CEO van OnePlus: “OnePlus heeft altijd voorrang gegeven aan een premium gebruikerservaring. Vanaf 2021 zetten Hasselblad en OnePlus zich gezamenlijk in om de smartphonecamera-ervaring voor onze gebruikers flink te verbeteren. Dankzij de combinatie van de hoogwaardige hardware van OnePlus en de rijke esthetische kennis van Hasselblad op het vlak van traditionele fotografie, weet ik zeker dat de OnePlus 9-serie een grote sprong vooruit zal zijn in ons vermogen om een premium flagshipcamera aan te bieden.” 

John Diele, Vice President, Hasselblad: “Hasselblad gelooft in de kracht van beelden en het is onze missie om de grenzen van imaging-technologie te blijven opzoeken. Op basis van die missie is Hasselblad trots om samen te werken met OnePlus, een innovatief bedrijf dat dezelfde visie en passie voor technologie deelt. Door samen te werken met OnePlus hopen we het iconische design en de hoogwaardige beeldkwaliteit van Hasselblad met meer mensen te delen, net als onze passie voor ongelooflijke fotografie.” 

Hasselblad-smartphonecamera: next-generation OnePlus-flagshipcamerasystemen 

Hasselblad heeft tachtig jaar ervaring met hoogwaardige cameratechnologie en is een internationale marktleider in digitale middenformaatcamera’s en -lenzen. De producten staan bekend om hun uitzonderlijke beeldkwaliteit, Scandinavische design en precisietechniek. Ze worden gebruikt door de beste fotografen ter wereld en hebben een aantal van ’s werelds meest iconische beelden vastgelegd – inclusief de eerste stappen van de mens op de maan. 

Via een nauwe R&D-samenwerking slaan OnePlus en Hasselblad nu de handen ineen om geavanceerde camerasystemen te creëren voor toekomstige OnePlus-smartphones, inclusief de aangekondigde OnePlus 9-serie.  

De samenwerking zal zich de komende drie jaar steeds verder ontwikkelen en begint met softwareverbeteringen, inclusief kleurafstemming en sensorkalibratie. In een later stadium worden meer dimensies toegevoegd. De twee partijen zullen samen de technologiestandaarden van de mobiele-camera-ervaring definiëren en innovatieve imaging-technologieën ontwikkelen, waarmee ze de Hasselblad Camera for Mobile blijven verbeteren. De bedrijven willen OnePlus-gebruikers onmiddellijk laten profiteren van de verbeteringen. Daarnaast werken ze continu verder aan het verbeteren van de gebruikerservaring en kwaliteit op de lange termijn. 

Het eerste, en technisch meest uitdagende, resultaat van deze samenwerking is geavanceerde kleurkalibratie. De nieuwe kleuroplossing – Natural Color Calibration with Hasselblad – werd bereikt na maandenlang verifiëren en finetunen, en heeft als doel foto’s die met OnePlus-flagshipcamera’s zijn genomen te voorzien van waarheidsgetrouwere en natuurlijkere kleuren. Ook dient de oplossing als de nieuwe kleurkalibratiestandaard van OnePlus voor zijn toekomstige smartphonecamera’s. 

De nieuwe Hasselblad Pro Mode haalt voor het eerst de toonaangevende Hasselblad-sensorkalibratie naar een smartphone, resulterend in een zeer accurate en natuurlijke kleur; een solide basis voor nabewerking. Hasselblad Pro Mode is uitgerust met een nieuwe gebruikersinterface, gebaseerd op de beeldverwerkingssoftware van Hasselblad, om gebruikers een authentieke Hasselblad-look-and-feel te geven. De Pro Mode biedt een unieke hoeveelheid controle, waarmee professionele fotografen hun foto’s kunnen finetunen aan de hand van aangepaste ISO, focus, belichtingstijden, witbalans en meer. Gebruikers kunnen ook het 12-bit RAW-format gebruiken voor nog rijkere kleuren en een hoger dynamisch bereik. 

Investering van 150 miljoen dollar: langetermijnverbintenis voor geavanceerde mobiele fotografie 

Naast de samenwerking met Hasselblad lanceert OnePlus ook een driejarige strategie om zijn cameracapaciteiten verder uit te bouwen. Deze veelzijdige investering komt verschillende domeinen ten goede die bijdragen aan de verbetering van het vermogen van OnePlus om zijn gebruikers te voorzien van premium, baanbrekende cameratechnologie, inclusief (maar niet beperkt tot): 
 

  • De verdere ontwikkeling van vier grote onderzoeks- en ontwikkelingslaboratoria over de hele wereld, inclusief twee innovatieve imaging-laboratoria gevestigd in de Verenigde Staten en Japan.  
  • Het pionieren van nieuwe domeinen van smartphone-imaging-technologie voor toekomstige OnePlus-camerasystemen, zoals een panoramacamera met een kijkhoek van 140 graden, T-lenstechnologie voor bliksemsnelle focus met een selfiecamera, en een ‘freeform’-groothoekcamera –voor het eerst geïntroduceerd op de OnePlus 9-serie – die randvertekening voorkomt in ultrabrede foto’s.  

Kinder Liu, COO en Head of Research and Development van OnePlus: “Vandaag is een bijzondere mijlpaal voor OnePlus-camera’s. Nu we ons op de lange termijn hebben vastgelegd om te investeren in geavanceerdere R&D en baanbrekende imaging-technologieën, kijken we ernaar uit om onszelf aan de top te positioneren als nieuwe marktleider in mobiele fotografie.” 

Release OnePlus 9-serie: de beste OnePlus-flagshipervaring tot nu toe 

De OnePlus 9-serie is uitgerust met meerdere baanbrekende innovaties in mobiele fotografie en combineert de premium hardware en snelle software van OnePlus met de fotografie-expertise en esthetiek van Hasselblad. Die combinatie resulteert in het meest geavanceerde OnePlus-camerasysteem tot nu toe – met de Hasselblad Camera for Mobile. 

De OnePlus 9-serie is uitgerust met een speciale Sony IMX789-sensor voor de grootste en meest geavanceerde hoofdcamerasensor tot nu toe op een OnePlus-toestel. Met 12-bit RAW is de camera tot 64 keer kleurrijker dan zijn voorgangers en zijn foto’s dynamischer en levendiger. Hierdoor hebben professionele fotografen meer mogelijkheden voor extra nabewerking.

De Hasselblad Camera for Mobile biedt daarnaast verbeterde HDR-video-opname en ondersteuning voor het vastleggen van video in 4K 120FPS en 8K 30FPS.  

Het release-event van de OnePlus 9-serie wordt op 23 maart 2021 om 15.00 uur online gestreamd via www.onepl.us/Netherlands.  

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie