OnLogic realiseert wereldwijde groei en onthult plannen voor nieuwe high-tech locaties

Redactie WINMAG Pro
Wereldwijde fabrikant van industriële en rugged computerhardwareoplossingen, plant de bouw van een nieuw hoofdkwartier in Vermont, een nieuw kantoor in North Carolina en de uitbreiding van operaties in Nederland, Maleisië en Taiwan.

Om de aanhoudende groei die wereldwijde fabrikant van industriële hardware fabrikant en leverancier van Internet of Things oplossingen OnLogic (www.onlogic.nl) ondergaat bij te houden, onthult het bedrijf de plannen om een nieuw hoofdkwartier van 11.600 vierkante meter te bouwen in South Burlington’s (Vermont, Verenigde Staten) Technology Park. Het bedrijf is uit het huidige hoofdkwartier van 3.400 vierkante meter gegroeid. Deze high tech locatie is gelegen in Meadowslands Park in South Burlington, dat eerder al in 2014 uitgebreid werd.

“Toen we ons huidige gebouw in Vermont uitbreidden, verwachtten we dat het onze groei voor minstens 10 jaar kon ondersteunen. We zijn echter sneller opgeschaald dan we hadden verwacht,” zegt medeoprichter en executive chair van OnLogic, Roland Groeneveld. “De nieuwe locatie zal onze groeiende productie ondersteunen. Tegelijkertijd voorziet het ons team in Vermont van een omgeving waar constante innovatie mogelijk wordt gemaakt.”

Het geplande project van €40 miljoen zal onderdak geven aan productie, warehousing, testfaciliteiten en alle andere business operations om de productie van het bedrijf zijn small form factor industriële computers mogelijk te maken. Energiemanagement en duurzaamheid zijn een integraal onderdeel van het ontwerp van de nieuwe locatie. Zaken zoals zonnepanelen voor op het dak en EV oplaadstations voor elektrische autos worden in gedachten gehouden tijdens de planning. De nieuwe locatie zal voetganger- en fietsvriendelijk worden, met toegang tot wandelroutes in de buurt. Het exterieur ontwerp is onderweg, gevolgd door vergunningen en interieur ontwerp. OnLogic hoopt in de eerste helft van 2022 te kunnen beginnen met de bouw.

“De staat Vermont heeft ongelooflijk veel steun gegeven aan ons bedrijf en ons team. Deze uitbreiding zou niet mogelijk zijn zonder hen,” zegt medeoprichter en vice chair van OnLogic, Lisa Groeneveld. “Als een wereldwijd technologiebedrijf, zouden we ons hoofdkwartier overal ter wereld kunnen vestigen. We hebben er echter voor gekozen om in Vermont te groeien. We houden van Vermont en het is ons thuis.”

Uitbreidingen

Buiten het nieuwe hoofdkwartier in Vermont, zal OnLogic ook een nieuw kantoor in Cary,  North Carolina (Verenigde Staten) openen. Hier is het bedrijf al snel begonnen met het toevoegen van nieuwe teamleden. Parallel aan de uitbreidingen in de Verenigde Staten, heeft het bedrijf ook plannen om de grote van het Europese kantoor te verdubbelen, gezien de verdrievoudiging in omzet van deze vestiging in de afgelopen vijf jaar. Ook gaat OnLogic de engineering en supply chain teams in Maleisië en Taiwan flink uitbreiden. Dit jaar, voor de elfde keer op rij, ontving OnLogic de erkenning van zijn jaarlijkse groei met de Vermont Business Growth Award. Deze prestatie kennen de leiders van het bedrijf toe aan het gehele wereldwijde team.

“De recente lokale erkenning zou niet mogelijk zijn zonder onze medewerkers over de hele wereld, die elke dag uitzonderlijke klantervaringen en en producten creëren,” zegt CEO van OnLogic, Sean Larkin. “Van het zorgen voor onze collega’s tijdens de pandemie en het effectief communiceren gedurende periodes van (gedeeltelijk) thuiswerken, tot het oplossen van de wereldwijde logistieke uitdagingen: ons team bleef geweldig presteren. Dit is de motivatie om door te plannen voor de aanhoudende groei van ons bedrijf.”

Als onderdeel van hun groeistrategie, kondigt OnLogic ook aan dat voormalig company president Sean Larkin de rol van CEO overneemt van medeoprichter en voormalig CEO, Roland Groeneveld. Hij is nu, samen met medeoprichter en vice chair Lisa Groeneveld, de executive chair van OnLogic. Roland Groeneveld blijft betrokken bij de productontwikkelingsstrategie. Lisa Groeneveld leidt externe zakenrelaties als onderdeel van de Intel® Channel Board of Advisors en is betrokken bij een aantal organisaties in Vermont, zoals het Boards of Mascoma Bank en de Center of Women & Enterprise.

OnLogic zoekt momenteel talentvolle mensen voor een breed scala aan functies, verspreid over alle wereldwijde locaties. Onlangs werd OnLogic uitgeroepen als “The best place to work in Vermont” door het Vermont Business Magazine. Meer informatie is beschikbaar op http://www.onlogic.com/nl-nl/careers.

Over OnLogic: OnLogic is een toonaangevende industriële computerfabrikant die zeer configureerbare en oplossingsgerichte computers ontwikkelt voor betrouwbaarheid aan de IoT Edge. OnLogic’s systemen presteren in ‘s werelds meest uitdagende omgevingen en helpen klanten wereldwijd om hun complexe technologische uitdagingen op te lossen; ongeacht de industrie waarin zij zich bevinden. OnLogic is opgericht in 2003 als “Logic Supply” en heeft vestigingen in Nederland, de Verenigde Staten, Taiwan en Maleisië. OnLogic heeft meer dan 70,000 klanten wereldwijd geholpen om hun ideeën tot realiteit te maken met computers die ontworpen zijn om te overleven, op maat gemaakt worden en binnen enkele dagen geleverd worden. Ontdek meer op www.onlogic.com/nl-nl/company of op YouTube via https://www.youtube.com/onlogic.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie