Ontwikkelaar 'retweeten' heeft spijt

Jordi Smit
Een bericht retweeten: we doen het allemaal wel eens. Het is een effectieve manier om informatie op een snelle manier met elkaar te delen. Toch is de ontwikkelaar van de functie achteraf niet zo tevreden met de gevolgen van de retweet-knop.

Nadenken bij retweeten

Chris Wetherell, de man achter de Twitter-functie, ziet namelijk dat de knop voor problemen zorgt. De retweet-knop zou er namelijk voor zorgen dat Twitter-gebruikers minder nadenken over welke informatie ze delen, omdat de drempel met de functie omlaag is gegaan. Het zou daarom een negatief effect hebben op hoe we met elkaar omgaan.

LEES OOK: Vergadering Trump: Twitter en Facebook 'moeten komen'

Ontdekking

Het zou hem voor het eerst zijn opgevallen in 2014, toen gebruikers seksistische opmerkingen tegen mensen in de game-industrie zouden hebben gemaakt. 'Retweeten van verkeerde informatie droeg bij aan het scheppen van een vals beeld van de doelwitten', vertelt Wetherell. 'Dat gebeurde sneller dan ze zich konden verdedigen. En wij hadden daar geen antwoord op.'

Retweeten aangepast

De retweet-knop is inmiddels overigens aangepast. Gebruikers hebben nu de mogelijkheid om bij het retweeten een eigen bericht erbij te zetten. Het zou hen de mogelijkheid bieden beter na te denken wat ze wel of niet op hun Twitter-pagina publiceren. 

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi