Op een veilige manier online betalen

Redactie WINMAG Pro
Er zijn veel dingen waarmee je rekening moet houden voordat je online betaalt.

Een paysafecard kopen of andere spullen moet veilig gebeuren. Zorg ervoor dat je eerst de adresbalk controleert bij je online transacties. In de adresbalk vindt je de domeinnaam van de website die moet overeenkomen met de naam waarnaar je bent doorverwezen vanuit je e-mail of andere bron. Als dit niet het geval is, bevindt je je waarschijnlijk niet op de juiste site en moet je je bestelling annuleren voordat je persoonlijke gegevens invoert. Je moet ook controleren op beveiligingscertificaten. Veel websites hebben een SSL-certificaat of een Secure Sockets Layer die helpt hun legitimiteit te bewijzen door gegevens te versleutelen en veilig te houden tijdens verzending via een netwerk zoals internet. Controleer dit dus ook wanneer je de juiste pagina opent. Controleer nogmaals of alles er goed uitziet voordat je gevoelige informatie zoals creditcardnummers of wachtwoorden indient.

Vermijd betalingen op gedeelde computers

Gebruik geen openbare computer zoals die in de bibliotheek of in een internetcafé om rekeningen te betalen of om een online PlayStation network card kopen. Het is erg belangrijk om het gebruik van gedeelde computers te vermijden. Dit komt omdat je nooit weet wie nog meer die machine voor jou heeft gebruikt en wat voor soort informatie ze erop hebben achtergelaten. Een manier om dit te voorkomen is door je eigen draagbare toetsenbord en muis mee te nemen. Alleen het toetsenbord beschermt tegen keylogging en andere soorten malware, maar het biedt niet echt bescherming tegen andere soorten malware, zoals virussen die op de harde schijf van de computer kunnen staan. Als je je eigen apparatuur thuis of op het werk gebruikt, sluit dan geen ongehinderde USB-apparaten zoals USB-sticks aan op open poorten op je computer. Doe dit alleen nadat je antivirussoftware hebt uitgevoerd of eerst met een ander programma op virussen hebt gescand.

Je account veilig houden

Hoe meer je weet, hoe kleiner de kans dat je betalingsgegevens worden gecompromitteerd. Bewaar je bankgegevens niet online. Bewaar ze op een stuk papier op een veilige plaats, zodat ze niet per ongeluk of opzettelijk in verkeerde handen kunnen vallen. Gebruik ook geen openbare wifi om aankopen te doen of je bankrekening te controleren. Tenzij je een zeer sterk signaal en wachtwoordbeveiliging hebt, kunnen hackers gemakkelijk toegang krijgen tot je informatie wanneer ze onbeveiligde netwerken zoals deze gebruiken. Onthoud deze tips altijd bij het maken van online transacties.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie