Op zoek naar een bedrijfsauto? Een aantal tips!

afbeelding van Redactie WINMAG Pro
Als ondernemer is het vaak belangrijk dat je eigen vervoer hebt. Je bent dan een stuk flexibeler en bent van niemand afhankelijk om van A naar B te komen. Een bedrijfsauto is dus wel zo handig als je een eigen bedrijf hebt! Maar hoe kies je eigenlijk een goede bedrijfswagen uit en waar dien je zoal op te letten? In dit artikel lees je een aantal tips die je op weg helpen!

1. Nieuw of occasion?

Bij bedrijfswagens kun je voor nieuw of occasion gaan. Het voordeel van een nieuwe bedrijfswagen is dat jij de eerste bent die in de auto zal rijden. Je hebt daarnaast ook de keuze uit de meest recente modellen met de laatste technische snufjes, dus als jouw hart daar sneller van gaat kloppen, is nieuw een goede keuze. Echter kost een nieuwe auto natuurlijk wel een stuk meer dan wanneer je voor een occasion zou gaan. Bij een occasion hoef je niet meteen aan jarenoude auto's met veel kilometers op de teller te denken, want er zijn ook genoeg tweedehands bedrijfswagen van slechts 1 of 2 jaar oud en weinig gereden kilometers. Zeker als je voor een populaire bedrijfswagens zoals de Ford Transit Custom gaat. De keuze is dan echt reuze, ook als je naar aspecten zoals de afwerkingen en kleur kijkt!

2. Koop of lease?

De tweede belangrijke vraag is of je voor koop of lease gaat. Het voordeel van kopen is dat de bedrijfswagen meteen van jou is. Je mag ermee doen wat je wilt en je zit niet aan een bepaald contract vast. Het nadeel is wel weer dat je in één keer een groot bedrag moet neertellen en dat komt niet altijd mooi uit als je een eigen bedrijf hebt. Wil je je werkkapitaal gewoon behouden, maar toch meteen in een bedrijfsauto rijden? Dan is een financial lease auto misschien iets voor jou. Bij dit type lease ben je vanaf het begin de economische eigenaar van de bedrijfsauto. Dit betekent dus dat je de bedrijfswagen in maandtermijnen afbetaalt en dus niet in één keer het bedrag neertelt. Zo houd je financiële ruimte over voor andere investeringen. Je geniet daarnaast ook van fiscale profijten zoals een investeringsaftrek en teruggave van de btw. Als het leasetermijn is afgelopen, dan ben je volledig de eigenaar en is de auto na afloop van de lease dus echt van jou. En wist je dat financial lease mogelijk is bij zowel nieuw als occasion? Kortom, genoeg voordelen dus!

bedrijfsauto, occasion, lease, bedrijfswagen, Ford Transit Custom