Orange Cyberdefense en Claroty verhogen veiligheidsniveau van het OT-domein middels partnership

Redactie WINMAG Pro
Orange Cyberdefense, cybersecurity-specialist, heeft de handen ineengeslagen met Claroty. Claroty is een specialist op het gebied van cybersecurity binnen het OT-domein. Het Claroty-platform beschermt elk OT-, IoT- en IIoT-middel door uitgebreide zichtbaarheid, detectie van bedreigingen, risico- en kwetsbaarheidsbeheer en veilige externe toegangsmogelijkheden te bieden. Orange Cyberdefense kan dankzij dit inzicht en met hun expertise de geïdentificeerde risico’s gericht adresseren. Het partnerschap helpt organisaties binnen de industriële sector en de kritieke infrastructuur hun industriële activiteiten veilig te houden. Dit is nodig doordat deze activiteiten steeds meer geautomatiseerd en onderling verbonden worden en daardoor meer blootgesteld zijn aan een groot aantal cyberbedreigingen.

Veilig de stap naar Industry 4.0

Steeds meer organisaties in het OT-domein maken de stap naar Industry 4.0: een manier van werken waarin verregaande automatisering binnen het productieproces wordt doorgevoerd op basis van data. Dit met als doel de productieprocessen optimaal in te richten en zo min mogelijk resources toe te passen. Veel organisaties in deze sector hebben op dit moment alleen nog geen zicht op de cybersecurityrisico’s die bij deze manier van werken horen. Dankzij het partnership van Orange Cyberdefense en Claroty krijgen organisaties dit inzicht wel en worden de risico’s geadresseerd. Organisaties kunnen zo veilig de stap naar Industry 4.0 zetten.

Volledig op elkaar aansluitende diensten

Klanten van Orange Cyberdefense en Claroty profiteren door het partnership van een totaaloplossing. De oplossing van Claroty geeft een schat aan informatie die dreigingen in het OT-domein inzichtelijk maakt. Het is Orange Cyberdefense die de oplossing implementeert en vervolgens, op basis van de verkregen inzichten en hun jarenlange ervaringen in cybersecurity, de impact van de dreigingen mitigeert. In de samenwerking trekken de partijen op als één team, wat zich onder andere kenmerkt doordat Orange Cyberdefense het single point of contact is. Dit om de klant optimaal te ondersteunen.

Wayne Hollinshead, EMEA channel sales director bij Claroty: “Onze samenwerking met Orange Cyberdefense is een teken van de groeiende vraag van organisaties in Europa naar cyberbeveiligingsoplossingen die speciaal zijn gebouwd voor industriële omgevingen, die unieke uitdagingen en vereisten hebben in vergelijking met traditionele IT-omgevingen. Deze samenwerking is een mooie stap om steeds meer organisaties te helpen bij de veilige transitie naar Industrie 4.0.”

Peter van der Voort, solution architect voor OT bij Orange Cyberdefense: “We zijn trots op deze samenwerking. Claroty is een gerenommeerd bedrijf binnen de cybersecurity in het OT-domein en het is een eer om met hen samen te werken. Naast dat onze diensten goed op elkaar aansluiten, hebben we het gemeenschappelijke doel de industriële wereld veiliger te maken. Het is mooi dat we dit nu samen kunnen doen. We opereren als één team. Zo schakelen we snel en is de toewijding naar elkaar en de klant erg hoog.”

Over Claroty

Claroty is hét industriële cyberbeveiligingsbedrijf. Claroty wordt vertrouwd door 's werelds grootste bedrijven en helpt klanten bij het onthullen, beschermen en beheren van hun OT-, IoT- en IIoT-middelen. Het uitgebreide platform van het bedrijf integreert naadloos met de bestaande infrastructuur en programma's van klanten en biedt een volledig scala aan industriële cyberbeveiligingscontroles voor zichtbaarheid, detectie van bedreigingen, risico- en kwetsbaarheidsbeheer en veilige toegang op afstand. Claroty wordt ondersteund en geadopteerd door toonaangevende leveranciers van industriële automatisering, met een uitgebreid partnerecosysteem en een bekroond onderzoeksteam. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in New York City en is aanwezig in Europa, Azië-Pacific en Latijns-Amerika, en is actief op alle zeven continenten.

 

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie