Out now: WINMAG Pro 1.2019

Jordi Smit
WINMAG Pro 1.2019 is vanaf nu verkrijgbaar. Cyberkans of -risico, optimist of pessimist: we hopen ieder te voorzien van een dosis actueel en inzichtvol nieuws. Lees mee en haal het blad in huis; neem een duik in de alsmaar groeiende digitale wereld.

5G-netwerk: de industrie kan niet wachten, maar wetenschappers wel

Het staat pas voor 2020 op de agenda, maar in de Rotterdamse haven konden ze zo lang niet wachten. Begin november 2018 deden een aantal grote bedrijven, waaronder KPN en Shell, daar een test met 5G-internet. In 2019 gaat de 5G-karavaan als het goed is echt van start. Dan worden namelijk de frequenties geveild, zodat het netwerk in 2020 gebruikt kan worden. De mogelijkheden van 5G ten opzichte van 4G lijken daarbij eindeloos,
maar toch is niet iedereen even enthousiast.

EIZO Flexscan EV2457

Werken op een veel te klein scherm. Ken je het probleem? Zeker wanneer de vermoeidheid toeslaat, is dit op zijn minst erg vervelend te noemen. Het nieuwe beeldscherm van EIZO biedt echter dé oplossing. Dankzij onder meer
Daisy Chain-compatibiliteit kan zelfs een laptop of mini-pc met slechts één uitgang op maximaal vier monitoren worden aangesloten. Met meer dan drie keer zoveel werkruimte kunnen tegelijkertijd meer toepassingen worden gebruikt voor verbeterde werkefficiëntie.

Review: Altaro VM Backup V8

Met Altaro VM Backup V8 introduceert Altaro WANgeoptimaliseerde replicatiefunctionaliteit, waarmee gebruikers binnen een minimale tijd weer aan de slag kunnen als er een ramp optreedt. Wij raakten geïnteresseerd en testten het product.

De hoogtepunten van CES 2019

Al sinds 1967 komt de technologie-industrie eens per jaar samen op de CES (Consumer Electronics Show). Dit is al sinds jaar en dag hét event waar nieuwe technologieën worden tentoongesteld, nieuwe producten worden aangekondigd en ideeën worden uitgewisseld. Een spannende vier dagen dus voor de tech-wereld waar wij jaarlijks weer naar uitkijken. Wij blikken terug op de hoogtepunten van afgelopen editie.

Tech Inside: Microsoft Nederland

In de gloednieuwe rubriek ‘Tech Inside’ bieden we een kijkje in dé technologisch relevante gebouwinterieurs van Nederland - van datacenter tot hyperslim kantoor. Microsoft Nederland gaat gedurende 2019 een grootschalige verandering aan. Het nuttigen van alsmaar ontwikkelende technologische middelen voor een efficiëntere, voordeligere samenwerking met klanten, titelt Microsoft als het nieuwe samenwerken. Dat streven verwezenlijkte Microsoft Nederland in november 2018, met de opening van zijn vernieuwde kantoor op het Schipholterrein. Uiteraard waren we van de partij; sindsdien lopen we rond met het brandende verlangen om de prachtige indrukken die we daar opdeden te delen. Zodoende: een sneak-peak in het beeldigste, zakelijke thuis van Nederland.

Column: Artificial Intelligence

Kunstmatige Intelligentie, oftewel Artificial Intelligence (AI), is de wetenschap die zich bezighoudt met de creatie van een artefact dat een vorm van intelligentie vertoont. AI brengt een dermate grote revolutie op gang dat de mensheid tot steeds meer online verbeteringen in staat is; de technologie blijkt ongekende mogelijkheden te kennen. Eén van deze zaken werd eind januari bekend: Artificial Intelligence schijnt hét wapen te zijn tegen cybercriminaliteit. Tenminste, als we het onderzoek van Aruba en Ponemon mogen geloven.

Word abonnee! 

Iedere editie de WINMAG Pro op de mat ontvangen? Schrijf je in via deze link. Vorige edities zijn achteraf te bestellen via deze link. Wij creëerden WINMAG Pro 1.2019 met genot en trots, en wensen jullie dan ook enorm veel leesplezier toe.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi