Out now: WINMAG Pro 5.2018

Redactie WINMAG Pro
WINMAG Pro 5.2018 is vanaf nu verkrijgbaar. Cyberkans of -risico, optimist of pessimist: we hopen ieder te voorzien van een dosis actueel en inzichtvol nieuws. Lees mee en haal het blad in huis; neem een duik in de alsmaar groeiende digitale wereld.

Kaspersky en de securityindustrie van morgen

De één denkt aan alom geprezen cybersecuritysoftware en de ander associeert ‘Kaspersky’ vooral met Rusland. Beide associaties kloppen maar de consequenties van het land van herkomst, heeft de gemoederen in de cybersecurity industrie afgelopen maanden behoorlijk beziggehouden. Wij spraken met Martijn van Lom, Europees directielid van Kaspersky Lab.

iiyama ProLite XUB2792UHSU-B1

Om te achterhalen of iiyama’s gloednieuwe ProLite XUB2792UHSU-B1 onze kantoortest doorstaat, testten wij de monitor uitvoerig. Iedere release binnen in de ProLite-serie brengt verwachting met zich mee: iiyama startte in 1973, en produceert sindsdien uitsluitend hoogwaardige, kostefficiënte beeldtoepassingen. Die twee eigenschappen lonen kantoorgebruik. Zowel het MKB als corporaties doen er goed aan om het iiyama-beeldscherm in overweging te nemen in de zoektocht naar breed toepasbare monitoren. Waarom?

De strijd om de opvouwbare smartphone barst los

Eerst was er Samsung. De Koreaanse smartphonegigant kwam in 2012 al met een voorproefje van een smartphone met een opvouwbaar scherm. Maar dat is niets vergeleken met de Samsung Galaxy X die in november gepresenteerd zal worden. ‘s Werelds eerste commerciële opvouwbare smartphone. Heel lang zal Samsung echter niet kunnen genieten van haar unicum. Want ook de concurrentie staat inmiddels klaar om een geheel nieuwe smartphonemarkt te betreden.

Review: Gigaset

Gigaset presenteert de Maxwell C: het meest geavanceerde draadloze Maxwell-toestel van Gigaset pro. Bovendien openbaart het bedrijf de Gigaset GS185: een smartphone die volledig wordt geproduceerd in een fabriek in Bocholt, net over de Nederlandse grens bij Arnhem.

Speakup: met volle kracht vooruit

Ieders privacy staat steeds meer onder druk. Datalekken leiden tot identiteitsdiefstal; profilering van advertenties leiden tot politieke beïnvloeding. Speakup stelt zich bij de ontwikkeling van haar producten als doel de veiligheid zoveel mogelijk te waarborgen. Vanaf 1 januari 2019 zijn er vier nieuwe producten beschikbaar: Vast & Mobiel Compleet, Speakup Compass met vernieuwde app, Speakup CTI en Speakup Access. Voor ons aanleiding voor een gesprek met Rick Sulman, CEO van Speakup.

Review: YourSafetynet

Sinds de laatste wijziging van de Wet Bescherming Persoonsgegevens, die vanaf mei 2018 van kracht is, zijn bedrijven meer en meer gedwongen op de juiste wijze om te gaan met persoonsgegevens. De AVG geeft bedrijven bovendien een meldplicht voor datalekken. Het is in deze tijd dus essentieel je zaakjes goed op orde te hebben. Geen enkele onderneming heeft echter AVG als hobby. Daarom maakt YourSafetynet je het een stuk eenvoudiger. Het geeft je de handvatten om te voldoen aan de huidige wetgeving.

Cryptojacking: de nieuwe trend in cybercriminaliteit

De kans is groot dat je nog nooit van cryptojacking hebt gehoord. En dat is ook precies wat de hacker graag wil. Cryptojacking is het stiekem plaatsen van malware op je computer om cryptogeld te minen. Meestal gebeurt het doordat je op een besmette link klikt, een besmette website bezoekt of op een besmette advertentie klikt. Het ‘probleem’ van cryptojacking is dat je vervolgens totaal niet door hebt dat je computer is besmet; hooguit dat hij wat langzamer werkt dan eerst. En juist dat is een echte goudmijn voor hackers.

MKB Best Choice Awards

Zoals inmiddels traditie, selecteerde de redactie tientallen uitzonderlijke producten, ter ontvangst van een MKB Best Choice-award. De in kleur uiteenlopende awards worden uitsluitend uitgereikt aan diensten en producten die het afgelopen jaar met kop en schouder boven de standaard uitstaken. Dé 2018-toppers op gebied van hardware, software, unified communications, storage en security vind je overzichtelijk in de slotkatern van deze editie, zodat jij weet welke zakelijke diensten en producten de afname in het aankomend jaar waard zijn. Ieder gepresenteerd product is uitgebreid getest.

Word abonnee! 

Iedere editie de WINMAG Pro op de mat ontvangen? Schrijf je in via deze link. Vorige edities zijn achteraf te bestellen via deze link. Wij creëerden WINMAG Pro 5.2018 met genot en trots, en wensen jullie dan ook enorm veel leesplezier toe. Aju!

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie