Panasonic introduceert de stof- en waterafstotende Toughbook FZ-T1

Marc Boersma
Panasonic heeft de nieuwste rugged Panasonic Toughbook FZ-T1-handheld aangekondigd voor mobiele werknemers die een veelzijdig apparaat nodig hebben met stijl én inhoud. Het duurzame Android-apparaat van 5’ is de ideale allrounder voor mobiel personeel in allerlei sectoren en werkomgevingen, waaronder retail, horeca, industrie, transport en logistiek.

De Toughbook FZ-T1-handheld is voorzien van een geïntegreerde barcodescanner, spraak- en datacommunicatie en een breed assortiment accessoires. Vanaf begin 2019 is deze Toughbook bovendien leverbaar met een auto-range barcodelezer. In de retailsector kan de FZ-T1 bijvoorbeeld worden ingezet bij bevoorradingsprocessen- en verkoopondersteuning, het opnemen van bestellingen en het wegwerken van rijen aan de kassa. In de logistiek is het apparaat handig in het kader van voorraadbeheer, door de mogelijkheid om met een gun grip barcodes op korte en lange afstand te lezen. Ook voor buitendienstmedewerkers die reparaties en onderhoud uitvoeren, is het apparaat geschikt voor navigatie, om de klant te laten bevestigen dat de gevraagde diensten zijn geleverd, voor het scannen van documenten en voor realtime controles van voorraden.

‘Deze nieuwste Panasonic Toughbook-handheld is een belangrijke uitbreiding van ons portfolio rugged Android-apparaten’, zei Jan Kaempfer, General Marketing Manager van Panasonic Computer Product Solutions. ‘Het is een van de meest veelzijdige, stijlvolle en aantrekkelijk geprijsde rugged Android-handhelds voor bedrijven, die onze reputatie als marktleider op het gebied van duurzaam ontwerp met flexibele features wederom onderstreept.’

Twee modellen

De Panasonic Toughbook FZ-T1-handheld zal in twee modellen verkrijgbaar zijn: met enkel wifi of met wifi- en 4G-connectiviteit voor spraak- en datacommunicatie. Dit apparaat, dat is ontworpen om te voldoen aan de behoeften van de moderne mobiele werknemer, heeft een Android 8.1 Oreo-besturingssysteem, een Qualcomm quadcore Snapdragon-CPU, een 16 GB Flash-geheugen en een RAM-geheugen van 2 GB.

De Panasonic FZ-T1-handheld heeft een dun design en weegt nog geen 240 gram. Hij is gebruiksvriendelijk, maar blijft trouw aan de Toughbook-traditie: ontworpen op basis van de militaire norm 810G, stof- en waterafstotend volgens de IP68-norm en bestand tegen een val van hoogtes tot wel 1,5 meter. Bovendien heeft het apparaat de zogeheten ‘tuimeltest’ doorstaan en werkt het optimaal binnen een ruim temperatuurbereik van -10 tot +50 graden Celsius.

De Panasonic Toughbook FZ-T1-handheld beschikt over een comfortabel scherm van 5’ met beschermfolie en ondersteunt gegevensinvoer met 10 vingers. Hij kan worden gebruikt in de regen, met handschoenen aan of met de optionele passieve pen.

Barcodescanner

De handheld heeft een ingebouwde professionele barcodelezer met activatieknoppen aan beide zijden van het apparaat, zodat de lezer zowel door links- als rechtshandigen goed kan worden gebruikt. Al van bij de lancering zijn optionele standaard gun grips voor het lezen van barcodes op korte afstand verkrijgbaar. Begin 2019 zal een gun grip voor het lezen van barcodes op grote afstand verkrijgbaar zijn. Deze accessoires zijn ideaal voor gebruikers die regelmatig scannen, op afstand moeten scannen in een magazijn of terwijl ze een vorkheftruck besturen. 

De Toughbook FZ-T1-handheld heeft een batterijduur van 12 uur. Bovendien kan de gebruiker de batterijen verwisselen zonder het apparaat uit te zetten, zodat de werkzaamheden niet onderbroken hoeven te worden.

Voor duidelijke communicatie in luidruchtige werkomgevingen beschikt het apparaat over technologie die achtergrondlawaai onderdrukt en een luidspreker. Zo kan het zelfs op bouwwerven worden gebruikt. Ook heeft de handheld een camera van 8 megapixel aan de achterzijde, zodat documenten in een handomdraai kunnen worden gescand.

Zoals mag worden verwacht van een veelzijdig apparaat, is er vanaf de lancering een breed assortiment accessoires voor de Panasonic Toughbook FZ-T1 beschikbaar. Naast de gun grips om barcodes te lezen, zijn er ook enkele en meervoudige opladers en houders, holsters, batterijen, passieve styluspennen en beschermfolie voor het scherm verkrijgbaar.

Beheer en beveiliging

Om het beheer en de beveiliging te vergemakkelijken, is het apparaat compatibel met Panasonic COMPASS (Complete Android Security and Services) 2.0 dat is ontworpen om veilig te profiteren van de flexibiliteit die het Android-besturingssysteem biedt. De FZ-T1 wordt gebruiksklaar opgeleverd. 

Op de apparaten van Panasonic is Google Mobile Services (GMS) geïnstalleerd, een collectie van applicaties en API's van Google die functies op verschillende apparaten ondersteunt. Deze apps werken naadloos samen om te garanderen dat het apparaat vanaf het eerste gebruik zijn gebruikers een geweldige ervaring biedt.

Prijzen en beschikbaarheid

De Panasonic Toughbook FZ-T1-handheld met wifi-connectiviteit zal in augustus 2018 verkrijgbaar zijn voor de adviesprijs van € 1.270 en de versie met 4G spraak en data, vanaf september 2018, voor de adviesprijs van € 1.350. Beide apparaten zullen in heel Europa verkrijgbaar zijn. Standaard hebben de toestellen 3 jaar garantie.

afbeelding van Marc Boersma
Door: Marc Boersma

Marc Boersma | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Marc