Panasonic introduceert spraakgestuurde PTZ-camerabediening met behulp van Sennheiser-microfoons

Redactie WINMAG Pro
De Panasonic PTZ-camera met voice-based camera tracking maakt gebruik van microfoons van Sennheiser om automatisch de focus van de camera aan te passen naar verschillende sprekers.

Panasonic ontketent een revolutie op het gebied van AV-opnames met de introductie van de Panasonic PTZ-camera met spraakbesturing. Door gebruik te maken van Sennheiser-microfoons voor spraakbesturing kunnen de PTZ-camera's automatisch schakelen tussen verschillende sprekers. De geautomatiseerde en vloeiende camerabewegingen zijn ideaal voor online conferenties, trainingen of lezingen, bijvoorbeeld wanneer er vragen worden gesteld vanuit de zaal of wanneer een nieuwe persoon aan de conferentietafel het woord neemt.

De oplossing maakt gebruik van Panasonic PTZ-camera's en TeamConnect Ceiling 2-microfoons van Sennheiser. Deze worden centraal door een controller via het netwerk beheerd. Panasonic gebruikt de oplossing al in zijn eigen Business Solution Centre Europe (BSC) met een mediabesturingssysteem van Crestron, maar ook vergelijkbare besturingssystemen kunnen worden gebruikt.

Intelligente bewegingsdetectie en spraakbesturing vullen elkaar aan

Spraakbesturing opent een scala aan nieuwe mogelijkheden en kan worden gebruikt in combinatie met Panasonic's bestaande automatische motion tracking en optionele face tracking software (AW-SF100 / AW-SF200). Tijdens een conferentie kan bijvoorbeeld een hoofdspreker worden opgenomen door een PTZ-camera via auto-tracking, terwijl andere deelnemers worden gefilmd met een tweede camera wanneer ze spreken met behulp van spraakbesturing.

Instellingen kunnen individueel worden aangepast en als preset worden opgeslagen. Zo kan bijvoorbeeld prioriteit worden gegeven aan bepaalde personen om onbedoelde camerabewegingen naar gesprekken in het publiek te voorkomen. Clip-on microfoons kunnen ook worden geïntegreerd in het AV-opnameschema en kunnen eveneens prioriteit krijgen. Er kan ook een kleine vertraging worden ingesteld voor de PTZ-camera, zodat deze pas gaat draaien als er een permanent audiosignaal is.

Meer tijd voor het onderwerp

Voor de sprekers maakt de nieuwe AV-oplossing met Panasonic- en Sennheiser-componenten het een stuk eenvoudiger; ze hebben geen technische kennis, een camera operator, of een technicus ter plaatse meer nodig. De sprekers kunnen zich volledig concentreren op hun onderwerp, terwijl de speeches automatisch worden opgenomen.

Bespaart kosten en is een veilige investering

Bedrijven die al PTZ-camera's van Panasonic en microfoons of mediacontrollers van Sennheiser gebruiken, kunnen bij uitstek hun voordeel doen met de oplossing. Verschillende camera's en microfoons kunnen worden gecombineerd, afhankelijk van de grootte en het gebruik van de ruimte. Een Sennheiser TCC2-microfoon kan een ruimte van 60 m2 bestrijken. Voor grotere ruimtes worden meerdere microfoons gebruikt.

"Er is momenteel een enorme behoefte aan hoogwaardige en geautomatiseerde AV-sessies. Bestuursleden en politici zijn afhankelijk van online formats bij vergaderingen en persconferenties, en scholen en universiteiten geven digitaal les," zegt Guilhem Krier, Panasonic Head of New Business and Market Development bij MEBD & DSC Business Units. "De audio-gebaseerde bediening van onze PTZ-camera's verhoogt het niveau van automatisering en maakt de bediening handiger. Beide zijn een enorm voordeel."

"Bedrijven en organisaties richten steeds meer ruimtes speciaal in voor online conferenties", legt Marco Schulz, Sales Engineering Manager bij Panasonic, uit. "De voordelen van hoogwaardige AV-sessies zullen ook in de toekomst ons leven beïnvloeden. Experts hebben het al over nieuwe hybride oplossingen, waarin permanent geschakeld wordt tussen in-person conferenties en online vergaderingen."

Meer informatie over automatisch volgen met PTZ-camera's van Panasonic is te vinden op: https://business.panasonic.nl/professional-camera/producten-en-accessoires/welkom-bij-ons-proav-assortiment/externe-camerasystemen

Meer informatie over TeamConnect Ceiling 2 vindt u op: https://en-uk.sennheiser.com/tcc2

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie