paraDIGMA groep breidt uit naar België

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

België is eerste stap in verwezenlijking internationale groeiambities paraDIGMA groep

paraDIGMA groep, een groep samenwerkende bedrijven met expertise op alle gebieden van duurzame inzetbaarheid, kondigt haar uitbreiding naar België aan. Het bedrijf is vastbesloten om Belgische organisaties, te beginnen in Vlaanderen, te helpen om hun aantrekkingskracht op de arbeidsmarkt te vergroten en zo te profiteren van een hoger inzetbaarheidspercentage van medewerkers. Per 1 september is paraDIGMA groep daarom gestart met het aanbieden van diensten in België, op alle facetten rondom mens, arbeid en gezondheid.

Belgische werkgevers staan voor een vergelijkbare uitdaging als Nederlandse: de krapte op de arbeidsmarkt zorgt voor flinke personeelstekorten en hoge werkdruk. Daarnaast is er in België sprake van een hoger verzuimpercentage dan in Nederland. Daarmee is de Belgische markt een logische eerste stap in de internationale groeiambities van paraDIGMA groep.

Focus op preventie

paraDIGMA groep gelooft rotsvast dat gezonde en tevreden medewerkers zorgen voor gezonde organisaties en vice versa. Met haar visie en werkwijze omtrent duurzame inzetbaarheid van medewerkers, wil het bedrijf daarom ook in België bijdragen aan de toekomstbestendigheid van organisaties op dit vlak.

Wetgeving in Vlaanderen biedt op dit moment minder kansen op het gebied van re-integratie, maar des te meer als het gaat om preventie van uitval van medewerkers. En precies daar focust de dienstverlening van paraDIGMA groep op. De belangrijkste pijlers van de dienstverlening betreffen leiderschap en organisatiecultuur, lifestyle, psychisch welbevinden en fysieke belasting.

Rudo Vissers, CEO van paraDIGMA groep, over de uitbreiding: "De ambitie om uit te breiden naar België bestond al langer. Ik ben ontzettend blij dat we deze stap nu zetten en daarmee bijdragen aan het verhogen van de duurzame inzetbaarheid van medewerkers binnen Belgische bedrijven. Zowel in Nederland als in België zien we vergelijkbare problemen, zoals krapte op de arbeidsmarkt, hoge werkdruk, personeelstekorten en een hoog arbeidsverzuim. Wij zijn in Nederland al jaren heel succesvol in de ondersteuning van organisaties bij het overwinnen van deze uitdagingen en het creëren van een gezonde, productieve werkomgeving. Hierbij richten wij ons in Nederland natuurlijk ook op reeds bestaand verzuim en re-integratie, maar leggen we vooral de focus op preventie. We geloven immers dat het succes van een organisatie in hoge mate wordt beïnvloed door de mensen binnen de organisatie en de manier waarop er met hen wordt omgegaan. Ik kijk ernaar uit om met onze unieke kijk op duurzame inzetbaarheid ook in België een positieve verandering teweeg te brengen binnen organisaties.”