PE-investeerder Exponent neemt belang in vooraanstaande Nederlandse softwaretester TestingCo

Redactie WINMAG Pro

Exponent kondigt vandaag aan dat het overeenstemming heeft bereikt om een investering te doen in TestingCo B.V., een toonaangevend en onafhankelijk platform voor het testen van software en houdstermaatschappij van de labels Bartosz, Squerist en PTWEE. Exponent zal het managementteam, onder leiding van CEO Vincent Verhelst, ondersteunen om de ambitieuze agenda van TestingCo verder uit te voeren.

TestingCo: Vooruitstrevende investering in softwaretestspecialisten en uitbreiding van Exponent's aanwezigheid in Nederland

TestingCo biedt uitgebreide oplossingen op het gebied van softwaretesten en testmanagement voor langetermijnklanten en hun bedrijfskritische systemen. TestingCo omvat de labels Bartosz, Squerist en PTWEE, gespecialiseerde softwaretestbedrijven. Ofschoon elk van hen een eigen identiteit heeft, delen ze de focus op hun medewerkers en op de kwaliteit van het testen van software.

Na eerdere investeringen in bedrijven als Isio en Xeinadin is deze investering opnieuw een voorbeeld van Exponent's focus op het ondersteunen van door ondernemers geleide bedrijven, met name in de professionele dienstverlening. Met de voorgenomen investering in TestingCo breidt Exponent zijn aanwezigheid in Nederland verder uit, daarbij voortbouwend op de succesvolle participaties in Greetz, Pokon en albelli-Photobox Group.

Exponent en Green Park Investment Partners versterken TestingCo met nieuw commissariaat

Jeroen Regeur en Tim Easingwood van Exponent zullen commissaris worden van TestingCo. De huidige investeerder Green Park Investment Partners blijft aandeelhouder en levert ook een commissaris.

Jeroen Regeur, Partner bij Exponent, licht toe: "De markt voor het testen van software groeit wereldwijd dankzij de toenemende complexiteit van softwaresystemen en applicaties, nieuwe technologieën en versnellende digitale transformatie. Daarbij onderscheidt de Nederlandse markt zich als een van de meest volwassen en geavanceerde op dit gebied. We zijn daarom erg enthousiast over onze samenwerking met TestingCo en haar management, dat zich onderscheidt als “thought leader” in de sector met een focus op het centraal stellen van de medewerker. “

Vincent Verhelst, CEO van TestingCo, vult aan: "TestingCo onderscheidt zich in de markt met een echte ‘employee-first’ strategie en een bedrijfsmodel dat erop is gericht om de beste resultaten te leveren voor ons loyale en groeiende klantenbestand. Exponent is een zeer ervaren investeerder die onze bedrijfscultuur en innovatieve mindset op waarde weet te schatten. Ook wij zijn dus blij dat we samen met hen mogen bouwen aan de volgende groeifase van onze groep. Onze focus zal daarbij liggen op de verdere uitbreiding van het platform in Nederland, het behouden van ons beste talent en het handhaven van de kwaliteit van onze dienstverlening."

 

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie