Personeelstekort groeit in ICT-sector door grote hoeveelheid vacatures

Personeelstekort bij ICT-bedrijven loopt op

Redactie WINMAG Pro
Steeds meer ICT-bedrijven hebben moeite geschikt personeel te vinden om hun vacatures te vullen. Dit blijkt uit recente cijfers van het CBS, de Kamer van Koophandel, EIB, MKB-Nederland en VNO-NCW.

Veel bedrijven uit de ICT-sector kampen met een tekort aan medewerkers en voelen zich daarbij belemmerd in hun activiteiten. Ongeveer 30 procent van de ondervraagde bedrijven uit de ICT-sector geeft aan op dit moment een personeelstekort te hebben, aldus het onderzoek.

 

Ook bouwsector heeft moeite met vervullen van vacatures

De ICT is niet de enige sector die moeite heeft de juiste mensen voor zijn vacatures te vinden. Andere bedrijven, allemaal uit de niet-financiële sector, die van dit probleem last hebben zijn vooral:

 

  • de bouwsector 38,9 procent
  • de zakelijke dienstverleners 34,5 procent
  • de vervoers- en opslagbedrijven 31,8 procent

Personeelstekort remt vertrouwen niet

Ondernemersvertrouwen blijft hoog

Ondanks de belemmeringen die de bedrijven ervaren door het gebrek aan geschikte medewerkers om hun vacatures te vervullen, is het ondernemersvertrouwen nog steeds positief.

Dit vertrouwen staat op dit moment gemiddeld op 15.0 en is 0,6 punt hoger dan aan het begin van het tweede kwartaal van dit jaar. Het ondernemersvertrouwen bij ICT-bedrijven is helemaal positief, dit staat nu op 24,6.

LEES OOK: ABN AMRO mikt op nieuw IT-personeel met spannende AR-game

Meer lezen?

Op winmagpro.nl lees je dagelijks ICT-nieuws. Ben je geinteresseerd in security en wil je daar meer over lezen? Kijk dan in ons security-gedeelte.

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie