POST Luxembourg zet de gebruiker centraal met Ivanti

Redactie WINMAG Pro
POST Luxembourg, toonaangevende provider voor post- en telecommunicatiediensten in het Groothertogdom Luxemburg en tevens een van de grootste werkgevers van het land, heeft 3.000 licenties van Ivanti User Workspace Manager afgenomen voor de ontwikkeling van nieuwe werkplekken, de werkplek 2020.

Het grote aantal werknemers stelde de IT-afdeling voor een flinke uitdaging: de Windows 7-werkstations waren voor iedere gebruiker gelijk, ongeacht rol, functie of locatie. Toen de organisatie onlangs besloot om naar Windows 10 te migreren, bood dit een goede gelegenheid om ook het werkplekbeheer te moderniseren.

Werkplek afstemmen op gebruiker

'We wilden de werkplekken meer op de behoeften van de gebruiker afstemmen', vertelt Abraham Takom, Head of Corporate Services op de IT-afdeling van POST Luxembourg. 'We hadden één standaard werkstation voor al onze gebruikers en dat was niet voor iedere gebruiker de juiste oplossing. Sommige gebruikers hebben extra rechten of extra software nodig om hun functie goed te kunnen vervullen.' POST Luxembourg besloot daarom hun filosofie te veranderen: in plaats van dat de IT-afdeling uniforme werkstations levert aan gebruikers, stellen zij nu de gebruikers centraal. 'De gebruikers zijn de klanten van IT en we moeten ze tevredenstellen', aldus Takom.

POST Luxembourg schakelde gerenommeerd IT-consultant Elgon in om tot een keuze voor een oplossing te komen. 'Hierbij speelden drie hoofdgebieden een rol', zegt Takom. 'Allereerst de gebruikerservaring. We wilden de mogelijkheid om profielen op maat te leveren, zodat iedere gebruiker zijn eigen profiel heeft, waar hij zich ook bevindt en op welk apparaat hij ook werkt. Punt twee was het beveiligingsaspect. We wilden dat er alleen gevalideerde applicaties op de werkstations draaiden en dat onze gebruikers alleen goedgekeurde handelingen konden uitvoeren, gerelateerd aan hun rol, locatie en het apparaat waar ze op werken. Het derde belangrijke punt: we wilden een vorm van performance management, vooral voor gedeelde resources. We wilden dat gebruikers alleen gebruiken wat ze nodig hebben, en niet meer, zodat de prestaties van het systeem te allen tijde gewaarborgd zijn.'

'Naast Ivanti User Workspace Manager bekeken wij ook Citrix Workspace Environment Management (WEM). Citrix WEM voldeed niet aan alle security-eisen die onze organisatie stelde. We werkten met een score card waarop we beide oplossingen vergeleken op het gebied van functionaliteit en prijs en daarmee werd duidelijk dat Ivanti de beste keuze was', vertelt Takom.

De implementatie

De implementatie van Ivanti User Workspace Manager startte in juni dit jaar en inmiddels is implementatiepartner Elgon halverwege met de uitrol. Takom verwacht dat de nieuwe werkstations in oktober in gebruik worden genomen. 'Het gaat tot nu toe voorspoedig', vertelt hij. 'Wanneer de ervaring zo goed blijkt te zijn als we verwachten en de eindgebruikers tevreden zijn, dan verwacht ik dat we het gebruik zeker nog verder uit gaan breiden: ons werknemersaantal blijft groeien.'

Over Post Luxembourg

POST Luxembourg is een van de grootste werkgevers van Luxemburg, met meer dan 4.300 werknemers, en houdt zich onder meer bezig met post, telecommunicatie, financiële dienstverlening, hosting, ICT-oplossingen, transport, consulting en nog veel meer.

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie