Pro Warehouse Vending Machine maakt definitief einde aan oplader-probleem

Redactie WINMAG Pro
De beste ondernemers ergeren zich niet, die zien kansen om geld te verdienen door met een oplossing te komen voor alledaagse problemen. Illustratief is de 'snoepautomaat' van Pro Warehouse, dat voorgoed afrekent met het grootste probleem na slechte wifi: de lege accu.

Nee, het is geen apparaat waar je naartoe schuifelt als je getroffen wordt door de dagelijkse middagdip, op zoek naar een suikerkick. We hebben het hier over een wonderlijk apparaat dat de oplossing is van een probleem dat onze tijd zo treffend typeert: een vendingmachine die opladers voor je Apple-producten verkoopt! Uitgevonden door Pro Warehouse-oprichter Mark van den Broek doet het apparaat precies wat het suggereert, het afgeven van opladers van allerhande producten van Apple. De Pro Warehouse Vending Machine is een droom van een apparaat dat al menig gebruiker uit netelige situaties heeft gered.

Lege accu's

We geven eerlijk toe, de eerste keer dat we van het apparaat hoorden moesten we een glimlach onderdrukken. Een vendingmachine die opladers uitgeeft voor iPhone's, iPads en MacBook Pro's. Kom op, zeg! Totdat de ene na de andere redacteur op de redactie met het schaamrood op de kaken toegaf op vakantie of tijdens een persreis weleens te zijn overvallen door een lege accu. Alsof het iets is om je voor te schamen, tegenwoordig maken we meer dan ooit gebruik van onze devices en de accu's van onze apparaten worden evenredig meer aangesproken. Het kan lang duren, het kan kort duren, maar in de praktijk krijgt iedereen er mee te maken. Dat is al een probleem op kantoor, maar zeker in geval van een pers- of zakenreis kunnen de problemen zich snel opstapelen. Je vraagt beschroomd je zakenrelatie om een accu voor je iPhone.

Het probleem is dat niet iedereen een iPhone heeft. En als ze er toch een hebben, dan hebben ze weer net niet de oplader die op jouw specifieke iPhone past. Probleem! Je moet er toch niet aan denken dat je in den vreemde afhankelijk bent van je MacBook Pro en je komt zonder prik te zitten! Het is een horrorscenario waar je maar niet te lang bij wil blijven stilstaan. Tegenwoordig staat daar zo ontzettend veel op: je kunt echt niet meer zonder. De laatste uitwijkmogelijkheid in het buitenland is bidden dat de hotelreceptie wat opladers heeft liggen. Of beter gezegd, een oplader heeft liggen van jouw type Mac. Helaas is dat niet altijd het verhaal. Die zien je al aankomen, want er zijn natuurlijk massa's toeristen en zakenlui die 'vergeten' de desbetreffende oplader terug te geven. Iedere hoteleigenaar wil zijn gasten service bieden, maar ergens houdt het op.

Van idee naar machine

Dat dit probleem meer voorkomt dan je nu wellicht denkt, blijkt uit het feit dat het zelfs de oprichter van Pro Warehouse overkwam toen hij op reis was. Eenmaal terug in Nederland liet hij het er niet bij zitten en bedacht hij een oplossing. Niet dat het gemakkelijk was, de weg van idee naar machine was een lange, geeft hij desgevraagd toe. Maar daar liet de gedreven ondernemer zich niet door tegenhouden. Fast forward in de tijd en de Pro Warehouse Vending Machine is een feit.

Afnemers

De machine is voor hotelketens een service waarmee zij zich onderscheiden ten opzichte van de concurrentie. En wat te denken van bedrijfsverzamelgebouwen waar ZZP'ers dagelijks met hun Appleproducten werken? Op het moment van schrijven mag Pro Warehouse ook grote enterprisebedrijven tot zijn afnemers van dit wonderlijke apparaat rekenen. Dat de machine zo'n succes is, komt ook door de intelligente software die erin is verwerkt. Via een handig dashboard ziet de eigenaar van de machine door overzichtelijke grafische statistieken welke producten het goed doen. Die resulteren in adequaat voorraadbeheer, en ondersteunen de eigenaar ook in het bieden van het juiste product op de goede plaats in de machine.

Mogelijkheden

Tot slot, voor lezers die na het lezen van dit artikel zo'n vendingmachine zien zitten, is het handig om te weten dat Pro Warehouse drie opties heeft voor bedrijven die tot aanschaf willen overgaan. Je kunt het apparaat huren, leasen of kopen. De eerste twee spreken voor zich, maar de laatste optie behoeft enige toelichting. Kopen dekt namelijk niet helemaal de lading, 'in consignatie' is een betere omschrijving. Dat houdt in dat de koper van de vendingmachine pas betaalt als hij daadwerkelijk opladers verkoopt. Afschrijving is voor rekening van Pro Warehouse, dat ook de verantwoording voor de voorraad op zich neemt. Gebruik is gratis.

Meer lezen?

Op WINMAG Pro lees je dagelijks ICT-nieuws. Ben je geinteresseerd in security en wil je daar meer over lezen? Kijk dan in ons security-gedeelte.

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie