Proofpoint tekent definitieve overeenkomst voor overname Tessian

Redactie WINMAG Pro

Proofpoint Inc., een toonaangevend cybersecurity- en compliance-bedrijf, kondigt vandaag aan dat het een definitieve overeenkomst heeft gesloten voor de overname van Tessian, leider in het gebruik van geavanceerde AI voor het automatisch detecteren en beschermen tegen onopzettelijk dataverlies en evoluerende e-maildreigingen. De overname zal naar verwachting eind 2023 tot begin 2024 worden afgerond, afhankelijk van de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden, waaronder eventuele vereiste goedkeuringen van regelgevende instanties. 

Proofpoint beschermt organisaties tegen social engineering-aanvallen door bekronende AI en Large Language Models (LLMs) toe te passen om dreigingen te blokkeren en real-time inzichten te bieden. De op AI gebaseerde detectie heeft bewezen dat het bijzonder effectief is in het identificeren van dreigingen die gericht zijn op mensen, zoals e-mailfraude, aanvallen op leveranciers en het voorkomen van dataverlies als gevolg van nalatige of kwaadaardige acties. Met de overname van Tessian verbetert Proofpoint zijn dreigings- en informatiebescherming door krachtige op AI-gebaseerde verdedigingslagen toe te voegen die riskant gebruikersgedrag aanpakken, zoals verkeerd verstuurde e-mails en data-exfiltratie.  

Verkeerd verstuurde e-mails (mails naar de verkeerde ontvanger versturen) en verkeerd aangehechte bestanden blijven volgens onderzoek van Ponemon een belangrijke oorzaak van compliance-overtredingen en onopzettelijk dataverlies voor organisaties. In 2022 vond 65% van alle inbreuken met dataverlies plaats via e-mail en bijna twee derde van de organisaties ondervond dataverlies of exfiltratie door een fout van de werknemer. Het gevolg is dat securityteams gemiddeld 48 uur nodig hebben om een incident van dataverlies en exfiltratie, door nalatigheid van medewerkers, te detecteren en te herstellen.  

"Veel te vaak leiden menselijke fouten met e-mail ertoe dat organisaties hun eigen gegevens en die van hun klanten in gevaar brengen, industrie- en databeschermingsvoorschriften overtreden en bedrijfskritische intellectuele eigendommen kwijtraken”, zegt Darren Lee, Vice President en General Manager Security Product & Services Group bij Proofpoint.  "Door het combineren van Proofpoints beste industriedata, detectiemiddelen en effectiviteit met Tessians geavanceerde gedrags- en dynamische detectieplatformen, kunnen we onze klanten verdediging van wereldklasse en directe bescherming bieden. Proofpoints channel partners kunnen snel waarde toevoegen aan hun klanten met deze nieuwe, eenvoudig te implementeren oplossingen die naadloos integreren met Microsoft 365 en Google Workspace."  

"Onze lang gevestigde visie om de menselijke laag te beveiligen is de drijvende kracht achter ons innovatieve platform dat zowel inkomende e-mailsecurity als uitgaande preventie van dataverlies biedt", aldus Tim Sadler, Chief Executive Officer bij Tessian. "Door onze krachten te bundelen met Proofpoint kunnen we bedrijven beter in staat stellen hun e-mailsecurity te verbeteren, het risico op datalekken te verkleinen en de werkdruk op hun securityteams te verlichten."  

Meer dan negen op tien bedrijven hebben al te maken gehad met een datalek door een e-mailfout van een eindgebruiker. Met behulp van gedragsinzichten en machine learning, zal het AI-ondersteunende emailsecurityplatform van Tessian Proofpoints Data Loss Prevention (DLP)-aanbod versterken, door onbedoeld dataverlies en kwaadwillende insiders aan te pakken via de naadloze inzet van Microsoft 365 en Google Workspace. De oplossingen van Tessian omvatten: 

  • Tessian Guardian: beschermt gevoelige data, helpt klanten voldoen aan wettelijke compliance- en vertrouwelijkheidsovereenkomsten en elimineert het risico op reputatieschade door verkeerd verzonden e-mails en verkeerd bijgevoegde bestanden te voorkomen. 
  • Tessian Enforcer: beschermt automatisch tegen data-exfiltratie en beschermt intellectueel eigendom zonder vooraf gedefinieerde regels of weigerlijsten. 
  • Tessian Defender: biedt contextbewuste, AI-gebaseerde e-mailverdediging die het volledige spectrum van e-mailaanvallen detecteert en voorkomt, terwijl eindgebruikers worden voorzien van in-the-moment contextuele waarschuwingsmeldingen die hen helpen beslissen of een e-mail veilig is of niet.  

De oplossingen van Tessian zullen naar verwachting deel uitmaken van het aanbod van Proofpoint na de afronding van de overname.   

Piper Sandler treedt op als financieel adviseur van Tessian. 

Ga voor meer informatie over Proofpoints Aegis-platform voor bescherming tegen bedreigingen naar: https://www.proofpoint.com/us/products/aegis.  

Ga voor meer informatie over Proofpoints Sigma informatiebeschermingsplatform naar: https://www.proofpoint.com/us/products/sigma

 

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie