Pure introduceert nieuwe Purity-software en 3e generatie capacity optimized flash-platform, met file-support en ransomware-protectie

Redactie WINMAG Pro
Met de nieuwe Purity-softwareversies voor FlashBlade en FlashArray, geleverd via het Evergreen-programma, kunnen alle klanten direct en zonder verstoring deze geavanceerde functies gebruiken.

 Pure Storage kondigt uitbreidingen aan voor zijn unified storage portfolio, waarmee het zijn enterprise storage marktleiderschap uitbreidt naar nieuwe markten en sectoren. De updates van de Purity-software voor FlashBlade en FlashArray versnellen Windows-applicaties en beschermen tegen ransomware voor file-, block- en native cloud-gebaseerde apps. Daarnaast maken ze hybride storage voor afdelings- en datacenter-workloads overbodig met een derde generatie FlashArray//C all-QLC-platform.

De nieuwste updates, geleverd via Pure’s Evergreen-abonnementsmodel, brengen de visie van het bedrijf op een Modern Data Experience verder. De belangrijkste uitbreidingen zijn:

Uitgebreid file portfolio herdefinieert performance en eenvoud in steeds meer use cases

  • Met het nieuws van vandaag breidt het marktleiderschap van FlashBlade uit met native SMB- ondersteuning. Dit biedt eenvoud en multi-dimensionale performance voor zeer hoge doorvoer en IOPS met lage latency om gelijktijdige workloads, files ongeacht de grootte en sequentiële of random I/O-toegang te ondersteunen. Klanten kunnen Windows-toepassingen versnellen met een uitgebreide verzameling datadiensten, waaronder replicatie, File System Rollback en SafeMode-snapshots voor snel herstel na een ransomware-aanval. Gevalideerde oplossingen omvatten PACS-zorgapplicaties en SQL Server Backup met snelheden van meer dan 1TB/min voor SQL farms die snelle backup en recovery vereisen.
  • Het nieuwe Cross-Protocol File Security-ontwerp van FlashBlade maakt interoperabiliteit van de toegangscontrole mogelijk tussen SMB- en NFS-gebruikers terwijl de access control lists voor beide behouden blijven. De scale-up architectuur van FlashArray zorgt voor een balans tussen performance en capaciteit en levert operationele file services voor VDI, file serverconsolidatie, user homedirectory’s en file sharing. File-mogelijkheden in FlashArray vergroten de waarde van functies zoals deduplicatie en compressie.

Uitgebreide security en protectie tegen ransomware voor file-, block- en cloudgebaseerde toepassingen

  • FlashBlade en FlashArray worden nu beide versterkt door SafeMode-snapshots, waardoor data altijd veilig zijn en binnen enkele seconden kunnen worden hersteld. Onveranderlijke snapshots en Policy-based Retention beschermen bedrijven tegen omzetderving, het betalen van losgeld en imagoschade na aanvallen met ransomware.
  • FlashBlade, het toonaangevende Unified Fast File and Object (UFFO) platform, biedt verbeterde object security met S3 eenvoudige user policies, waardoor toegangscontrole op gebruikersniveau mogelijk is. Granulaire performance monitoring op gebruikersniveau voldoet aan een kritische eis voor real-time inzicht in de meest actieve gebruikers. Samengevoegde API’s/SDK verbeteren de automatiseringservaring voor FlashBlade, FlashArray en Pure1 met samengevoegde REST API's en Python SDK.

Uitbreiding disaster recovery met ActiveCluster over Fibre Channel: ActiveCluster levert stretch clustering oplossingen voor kritieke applicaties over elke fabric. ActiveCluster is geïntegreerd met Pure1 Cloud Mediator, waardoor er geen omslachtige third-site witness meer beheerd hoeft te worden en er overal ter wereld een derde recovery site kan worden toegevoegd. 

Baanbrekende Tier 1 applicatie-performance: Als eerste op de markt met NVMe over Fabrics, blijft Pure zijn marktleiderschap accelereren nu het een volledig NVMe-architectuur levert voor Flash, Direct Memory Modules, replicatie, en nu ook ondersteuning voor zowel NVMe over Fibre Channel als Ethernet. Ondersteuning voor NVMe kan de latentie van applicaties tot wel 50% verminderen door deze te reduceren tot honderden microseconden.

Derde generatie van FlashArray//C maakt hybride opslag overbodig: De nieuwe versies van FlashArray//C40 en FlashArray//C60 laten het snelle innovatietempo van Pure zien. Terwijl andere leveranciers worstelen om QLC op de markt te brengen, kan FlashArray//C nu legacy disks vervangen in implementaties van elke omvang, van afdelings- tot datacenterconsolidatie.

"Pure is genoemd als ‘leader’ in het recente Gartner Magic Quadrant for Primary Storage Arrays omdat we de complexiteit wegnemen van traditionele storage, die simpelweg niet is ontworpen voor het digitale tijdperk. Onze visie op een Moderne Data Experience stelt organisaties in staat om te innoveren doordat we een dynamische, cloud-gebaseerde storage-ervaring bieden die flexibel is, on-demand beschikbaar is en geleverd wordt als code", zegt Ajay Singh, Chief Product Officer, Pure Storage.

"De verwachtingen van klanten voor data- en storagebeheer zijn veranderd en vereisen een dynamische, flexibele ervaring om aan hun infrastructuurbehoeften te voldoen. De updates van Purity voor zowel FlashArray als FlashBlade bieden partners verdere mogelijkheden om in deze steeds complexere klantbehoeften te voorzien. Door Purity voor FlashBlade en FlashArray verder te verbeteren, geven we partners de tools om uitzonderlijke applicatie-performance, continue databeschikbaarheid en verbeterde protectie te leveren. Dit vergroot de markt voor partners, zij krijgen nu meer functionaliteiten, met name op het gebied van dataprotectie”, zegt Matthieu Brignone, VP EMEA, Partners.

Alleen abonnementsdiensten van Pure worden standaard met alle licenties geleverd, zodat klanten alle innovaties direct in gebruik kunnen nemen, zonder verstoring en downtime en zonder dat het nodig is capaciteit opnieuw te kopen. Als onderdeel van het Evergreen Storage-abonnementsmodel zijn er voor deze nieuwe functionaliteiten geen extra licenties of supportkosten vereist en zorgen ze voor geen enkele extra complexiteit.

Pure kondigt vandaag ook filereplicatiefunctionaliteiten aan op FlashArray met Komprise. 

Beschikbaarheid:

De nieuwe features in Purity for FlashArray zijn per direct beschikbaar en in Q1 voor Purity for FlashBlade.

Meer informatie:

  • Partner Quote Sheet
  • Blog: Accelerating the Global Move to Digital Business
  • Blog: Leap Forward with Purity//FA 6.1
  • Blog: The Neapolitan Ice Cream of File and Object Storage
  • Technical Brief: Top 10 Reasons for UFFO

Over Pure Storage

Pure Storage (NYSE:PSTG) helpt moderne organisaties data om te zetten in zakelijk voordeel. Pure Storage is een van de snelst groeiende IT-bedrijven in de geschiedenis en helpt klanten data te benutten, terwijl de complexiteit en de kosten van het beheer van de onderliggende infrastructuur worden verminderd. Pure levert een moderne data-ervaring waarmee organisaties naadloos via meerdere clouds kunnen opereren met een geautomatiseerd storage-as-a-service model. Met een gecertificeerde NPS-score die wereldwijd tot de top 1% van de B2B-bedrijven behoort, heeft Pure een groeiende groep klanten die tot de meest tevreden klanten ter wereld behoren.

Pure Storage in de rapporten van analisten:

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie