Qlik introduceert AI-raad voor verantwoorde innovatie en groei

Redactie WINMAG Pro

Qlik zet een nieuwe stap in de ethische ontwikkeling van AI met de aanstelling van een eigen AI-raad. De adviseurs die de raad vormen versterken de strategische aanpak van het bedrijf om de voordelen van AI te maximaliseren, de ethische normen te handhaven en mogelijke risico’s te beperken. Door samen te werken met deze experts ondersteunt Qlik zijn klanten om meer waarde uit hun data te halen.

Slimme beslissingen in AI 

Uit het benchmark report van Qlik blijkt dat 79 procent van de senior executives wereldwijd het afgelopen jaar heeft geïnvesteerd in generatieve AI-tools of -projecten. Ondanks deze positieve ontwikkeling is een juiste datastrategie nodig om het volledige potentieel te benutten. Als datastromen niet goed worden beheerd kan dit een bedreiging vormen voor zowel de efficiëntie als de betrouwbaarheid van de bedrijfsvoering. De AI-raad is opgericht om klanten van Qlik te ondersteunen bij deze uitdagingen en hen hierover te adviseren. 

De leden van de raad focussen zich binnen Qlik op onderzoek en productontwikkeling. Daarnaast zullen zij richtlijnen, advies en begeleiding bieden aan klanten, zodat zij ethisch verantwoord AI-technologieën kunnen implementeren en gebruiken. Tot slot zal de raad leidinggevenden en medewerkers van Qlik ondersteunen in het volledig benutten van het potentieel van AI en inzicht verschaffen in de prioriteiten van zakelijke leiders. 

"Ons doel is helder: we streven ernaar onze klanten de mogelijkheid te bieden om op een innovatieve én verantwoorde manier gebruik te maken van AI. Dit initiatief vertegenwoordigt een belangrijke stap in de richting van het toegankelijker maken van AI in het bedrijfsleven. We streven ernaar dit te doen op een manier die aansluit bij onze missie, om betekenisvolle op data gebaseerde bedrijfsresultaten te behalen", aldus Mike Capone, CEO van Qlik. 

Meer informatie over de leden van de AI-raad is hier te lezen.
Het volledig Engelstalige persbericht is hier te lezen. 

 

Ook interessant:

Lees hier: Gemeente Den Haag gunt raamovereenkomst aan SoftwareOne

Lees hier: Korting geven: heeft dat zin?

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie