Qlik onthult Qlik Staige

Redactie WINMAG Pro

Qlik introduceert Qlik Staige, een alomvattende set aan oplossingen waarmee klanten AI kunnen omarmen en hen concreet meerwaarde levert. Door veilige en gecontroleerde AI onderdeel te maken van alles wat klanten met Qlik doen, kunnen ze sneller innoveren en vooruitgang boeken. Dit varieert van experimenteren met en implementeren van generatieve AI-oplossingen tot het ontwikkelen van AI-gedreven voorspellingen

Organisaties zien AI als concurrentievoordeel, maar het implementeren is lastig. Er is veel terughoudendheid vanwege zorgen over risico’s, beleid en vertrouwen. Qlik Staige ondersteunt organisaties bij het bouwen van een betrouwbaar datafundament voor AI, het gebruiken van moderne, AI-ondersteunde analyses en het inzetten van AI voor geavanceerde use cases.

AI-innovatie komt tot leven met Qlik Staige

Door de samenwerking met een breed ecosysteem van partners, kunnen klanten van Qlik gebruik maken van een set aan allesomvattende oplossingen:

Het bouwen van een betrouwbaar datafundament voor AI

Qlik levert gecontroleerde en betrouwbare data aan organisaties. Qlik’s oplossingen voor data-integratie en -kwaliteit maken gebruik van AI. Dit automatiseert de levering en transformatie, vermindert de complexiteit, beperkt risico’s en maakt data fabric mogelijk. De innovaties omvatten:

  • Verbeterde AI-datakwaliteit zodat diagnostiek en herstel op onvolledige, corrupte en onbetrouwbare data mogelijk is.
  • Connectors met belangrijke AI-infrastructuur, waaronder ChatGPT, Hugging Face, expert.ai en Amazon SageMaker met ondersteuning voor Microsoft Fabric en vectordatabases.
  • Minder handmatige codering

Met AI-gebaseerde analyses inzichten vinden en daarop inspelen

Qlik levert op AI-gebaseerde en voorspellende analysemogelijkheden. Insight Advisor, Qlik’s AI-assistent voor analyses, beantwoordt vragen met relevante visualisaties en tekst in tien talen. Qlik’s OpenAI-connectors breiden de kracht van generatieve AI uit naar Qlik analytics. Hierdoor worden nog krachtigere chatmogelijkheden toegevoegd voor een optimale gebruikerservaring. Qlik introduceert een reeks nieuwe native AI-mogelijkheden, waaronder:

  • Nieuwe analysetypes om met een paar klikken automatisch de beste visualisaties, inzichten in een gekozen taal en zelfs gehele dashboards te genereren.
  • Key driver analyse geeft diepgaandere inzichten in wat en waarom iets gebeurt door middel van ingebouwde voorspellende analyses die identificeren wat de grootste impact heeft op een resultaat.
  • AI-ondersteunde scriptgeneratie om gemakkelijk Qlik-expressies te maken via natuurlijke taal.
  • AI-gegenereerde inzichten om bevindingen direct in het dashboard te interpreteren en samen te vatten.
  • Generatieve AI Support Chatbot, gebouwd met Ada, die vragen snel beantwoordt en oplossingen stroomlijnt.

AI bouwen en inzetten voor geavanceerde use cases

Met Qlik AutoML breiden organisaties hun investeringen in data science uit naar meer gebruikers, terwijl technisch bekwame medewerkers AI-oplossingen kunnen aanpassen voor nieuwe use cases. Qlik AutoML heeft nu functies om datatransformatie te versnellen en de nauwkeurigheid van modellen te verbeteren.

Lees het volledig Engelstalige persbericht hier. Ga voor meer informatie naar https://staige.qlik.com/.

 

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie