ASUS RT-AX88U kan 802.11ax wifi aan!

Recap Computex 2018 ASUS netwerkproducten

Jeroen van Onselen
Dit zijn de drie netwerkproducten van ASUS die opvielen tijdens de CES 2018.

Eerder schreven we over de notebooks van ASUS. Dit zijn de specs van de netwerkproducten die ASUS liet zien op de CES 2018.

Lyra Voice


Lyra Voice, winnaar van de CES 2018 Innovation Award, is een drie-in-een 802.11ac mesh wifi-router, stem assistent en draadloze luidspreker.

Gebruikers kunnen communiceren met Amazon Alexa door met Lyra Voice te praten, waardoor het mogelijk wordt muziek te spelen, het nieuws te horen, het weer te controleren, smart-home-apparaten te bedienen en meer.

Lyra Voice is onderdeel van de Lyra mesh wifi-systeemfamilie en is een tri-band AC2200-klasse apparaat dat communiceert met andere aangesloten Lyra-hubs voor volledige dekking zonder wifi-dode zones.

Hoogwaardige stereoluidsprekers leveren rijk en krachtig geluid met diepe bassen en een breed frequentiebereik voor fantastisch klinkende muziek. Lyra Voice zorgt ook voor een volledige netwerkbeveiliging (gedurende de levensduur van het product) voor alle aangesloten apparaten met AiProtection Pro, aangedreven door TrendMicro™.

RT-AX88U


RT-AX88U is een dual-band router met de volgende generatie 802.11ax draadloze standaard voor ultrasnelle wifi-snelheden tot 6000 Mbps. Met een revolutionaire combinatie van OFDMA- en MU-MIMO-technologie, biedt de 802.11ax-technologie vier keer snellere doorvoer dan 802.11ac-technologie op aangesloten apparaten in verkeersomgevingen, terwijl ook de netwerkcapaciteit en -efficiëntie toenemen.

Met de nieuwste 802.11ax-technologie en vier krachtige antennes biedt RT-AX88U een brede dekking en stabiele verbindingen. Bovendien biedt RT-AX88U eenvoudige connectiviteit voor meerdere gebruikers.

De acht Gigabit LAN-poorten en MU-MIMO-technologie maken RT-AX88U de ideale oplossing voor drukke omgevingen zoals LAN-partijen, die hoge capaciteit vereisen voor zowel draadloze als bekabelde verbindingen. RT-AX88U bevat ook AiProtection Pro, netwerkbeveiliging op bedrijfsniveau mogelijk gemaakt door Trend Micro ™, om internetbedreigingen voor alle verbonden slimme apparaten te blokkeren en te neutraliseren. Het is ook compatibel met het ASUS AiMesh wifi-systeem voor naadloze dekking van het hele huis.

AiMesh AX6100 Wifi System (RT-AX92U 2-Pack)


Het ASUS AiMesh AX6100 wifi-systeem is 's werelds eerste mesh-wifi-systeem met het nieuwste 802.11ax-netwerk met OFDMA- en MU-MIMO-technologie voor snelle, krachtige en stabiele wifi – zelfs wanneer meerdere apparaten aangesloten zijn en tegelijkertijd gegevens verzenden. AiMesh AX6100 Wifi System maakt gebruik van 802.11ax wifi met snelheden tot 4804 Mbps door wifi-punten met elkaar te verbinden, wat een snel en betrouwbaar mesh wifi-systeem garandeert.

Naast 802.11ax-netwerken biedt het AiMesh AX6100 Wifi System 802.11n- en 802.11ac-verbindingen om flexibele wifi die alles ondersteunt te bieden, van legacy apparaten tot geavanceerde apparaten van de toekomst.

Commerciële netwerkbeveiliging met AiProtection Pro zorgt ervoor dat alle apparaten in het thuisnetwerk veilig blijven voor internetbedreigingen. Ook is het met de functie voor geavanceerd ouderlijk toezicht mogelijk dat ouders het internetgebruik van kinderen gemakkelijk kunnen beheren.

afbeelding van Jeroen van Onselen

Jeroen van Onselen | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jeroen