Releasedatum iPhone 11 komt dichterbij

Geert van der Klugt
De iPhone 11 verschijnt aannemelijk in september. Rumoeren doen de rondte dat Apple reeds een aantal concepten van de nieuwe iPhone aan het testen is.

Wat weten we tot nu toe? Legio aan leaks bevestigen dat de iPhone 11 een significante upgrade zal zijn in vergelijking met de designupdate van de iPhone XS van vorig jaar.

IPhone 11 vs. XS

Inmiddels valt er te stellen dat de nieuwe iPhone niet veel meer zal kosten dan de XS. Apple ontving in de afgelopen periode grootse kritiek voor het verhogen van prijzen van nieuwe releases. De dalende verkoopcijfers in Europa zijn hier een direct gevolg van geweest. Logischerwijs weet Apple dat als geen ander en een vermindering van vraagprijs is aannemelijk.

LEES OOK: De Google Pixel 3a belooft grenzen te verleggen

In 2018 bracht Apple drie iPhones uit, de XS, XS Max en XR. Eenzelfde aantal versies van de iPhone 11 is waarschijnlijk. Apple levert met regelmaat een standaardversie, grotere variant en budgetkeuze.

Display

Naar verwachting zal de iPhone 11 een 5,8-inch display bevatten, hetzelfde formaat als de XS. De mobiele markt vraagt om alsmaar smallere bezels. Het is aannemelijk dat Apple hierop inspeelt: verwacht een smaller design, wat zal zorgen voor de illusie van een grotere weergave.

De eerste release zal geen 5G ondersteunen, maar een enkele bron stelt dat de smartphone geleverd wordt met een 4000mAh-batterij en USB-C port, twee specificaties die wél in het toekomstbeeld passen. De dag van verkrijgbaarheid is nog niet vast te stellen, maar naar verwachting is de iPhone 11 vanaf september verkrijgbaar in Nederland.

Beeld: OnLeaks

afbeelding van Geert van der Klugt

Geert van der Klugt | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Geert