Releasedatum Samsung Galaxy S10 aangekondigd

Geert van der Klugt
Langverwacht: de Samsung Galaxy S10, het model dat de 10e verjaardag van de Galaxyserie vereeuwigt, wordt op 20 februari, tijdens Samsung Unpacked, gelanceerd.

Samsung Galaxy S10

Terwijl smartphones relatief weinig aandacht krijgen op CES 2019, stol Samsung vandaag de show. Tijdens een presentatie is de releasedatum van de Samsung Galaxy S10 in steen gezet: 20 februari, tijdens de Samsung Unpacked show in San Francisco. 


Mogelijke weergave van de Samsung Galaxy S10.

Samsung Unpacked

Samsung Unpacked evenementen staan bekend voor bombastische wereldprimeurs. De aankomende show belooft voorgangers te overtreffen: de kans is groot dat Samsung, onder andere om gigaconcurrent Huawei voor te blijven, alles uit de kast haalt. De uitnodiging voor het evenement is simplistisch -- enigszins mysterieus. Uitsluitend zichtbaar zijn de livestream-url, data en tijd. Gekanteld zien we een weergave van nummer 10, wat de tiende Galaxy-smartphone in reeks teaset.

Duidelijk is dat Samsung een aanvullende reeks producten gepland heeft, waaronder een vouwbare Galaxy S9 -- mogelijk de Galaxy X genoemd. Daarbovenop doen rumoeren over 5G-devices, geschikt voor gebruik met Verizon en AT&T, de rondte. Anderzijds is het onrealistisch dat Samsung meerdere geanticipeerde producten in één klap lanceert, aangezien één van de primeurs mogelijk de ander overschaduwt. Onbevestigd, desalniettemin mogelijk, zijn drie aanvullende varianten van de Samsung Galaxy S10: de S10 Plus, S10 Lite en S10 E.

afbeelding van Geert van der Klugt

Geert van der Klugt | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Geert