Review: Acer Chromebook 714

Geert van der Klugt
Tien procent van de Fortune 500-bedrijven werkt met Chrome OS. Naarmate dit sterk stijgende percentage verhoogt, groeit het belang van veilige, krachtige en kostenefficiënte hardware. Met de Chromebook 714 voorziet Acer van een krachtige Chrome Enterprise-ready laptop. Het model doet zich aan als rotsvaste basis voor digitaliserende midden- en grootbedrijven.

Sinds zijn introductie in 2011 heeft Chrome OS een lange en succesvolle reis afgelegd. Hebben we het vandaag de dag over het besturingssysteem, dan valt er niet van een underdog, maar toonaangever te spreken. Chrome OS wordt geleverd in Chromebooks. Waar applicaties en gegevens van oudsher op een apparaat worden opgeslagen, draait Chrome OS volledig in de cloud. Aangezien het gros van hoogwaardige bedrijfssoftware inmiddels cloud-native wordt geleverd, kent gebruik van Chrome OS voor midden- en grootbedrijven tal van voordelen.

Chrome Enterprise Upgrade

De Acer Chromebook 714 sluit naadloos aan op Chrome Enterprise Upgrade, wat – in een notendop – geavanceerde beveiligings- en beheeropties biedt voor IT-managers. Dankzij meerdere lagen van uitgebreide, ingebouwde beveiliging en naleving, blijven gegevens veilig en worden malware-aanvallen voorkomen.

Eindgebruik 

Chromebooks kunnen gedeeld worden onder medewerkers, aangezien gegevens niet op het device, maar via een Google-account benaderbaar zijn. Eindgebruikers ervaren voordelen als een razendsnelle opstarttijd, centralisatie van de software en gegevens waar zij dagelijks van afhangen en – met name in het geval van de Chromebook 714 – een bijzonder krachtige werkcomputer.

De batterij staat twaalf uur aan gebruikstijd toe en de trackpad reageert nauwkeurig, werkt prettig en neemt de noodzaak van een muis weg. Aluminium staat bij het ontwerp centraal, dus kan de 714 flink wat hebben. Meldingswaardig is de duurzaamheid die uit zijn stevige bouw voortkomt: een val van bureauhoogte hoeft absoluut geen schade op te leveren.

Beheer 

Tegelijkertijd hebben IT-managers via de Chrome Enterprise Upgrade de mogelijkheid om devices op bedrijfsniveau te monitoren, te beheren en veilig te stellen.

Door Chrome OS en Chrome Enterprise Upgrade te combineren met een staalsterke specificatielijst biedt Acer zowel een strategische basis voor digitalisatie als een krachtige werklaptop voor alledaagse corebusiness. Dát is in elk opzicht investeringswaardig, dus beloonden we de Chromebook 714 met een MKB Best Choice Award voor Hardware.

Acer Chromebook 714 (Chrome Enterprise) | Specificaties

  • Info: acer.nl
  • Adviesprijs: € 729,-
  • Processor: Intel i5 8250U 1,60 GHz (quad core)
  • GFX: Intel UHD Graphics 620
  • Display: 14” (35,6cm Full HD LCD)
  • Geheugen: 8 GB DDR4 SDRAM
  • Batterij: Lithium Ion (4-cel), tot 12 uur aan gebruikstijd
  • Ports: 3.1 USB-A, 3.1 USB-C (2x)
afbeelding van Geert van der Klugt

Geertvan der Klugt | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanGeert