Review: Acer Chromebook Spin 13

Review: Acer Chromebook Spin 13

Redactie WINMAG Pro
De Acer Chromebook Spin 13 wordt gepresenteerd als een premium apparaat welke beschikt over een indrukwekkend design en welke ontzettend gebruiksvriendelijk is. Daarnaast beschikt de Chromebook over een kwalitatieve touchscreen en worden de Intel Core I-reeks processors gebruikt.

LEES OOK: Review: ASUS ZenBook 14, nieuw thuis voor de numpad

De Acer Chromebook Spin 13 is uitgerust met een 13,5 inch scherm en heeft geen 16:9-verhouding maar een 3:2-verhouding. Handig voor werkzaamheden als het bewerken van documenten. De 3:2-verhouding maakt de Chromebook meer een werklaptop, want wie het scherm wil gebruiken voor het kijken van series of films, kijkt toch tegen een niet optimale verhouding aan.  De touchpad werkt erg goed en is zeer nauwkeurig.  Daarnaast zijn vingerafdrukken nauwelijks zichtbaar op het scherm. 

De Acer Chromebook Spin 13 is een convertible. Het prettige aan deze uitvoering is dat het scherm in een stevige positie blijft, hoe je het ook draait. Volgens Acer heeft de Chromebook een accuduur van tien uur. Die lijkt bij intensief gebruik net iets lager te liggen, maar dat verschilt natuurlijk waar je de Chromebook voor gebruikt. Een lege Spin 13 helemaal opladen duurt ongeveer anderhalf uur. 

Het geluid van de Chromebook komt uit de onderkant. Dat zorgt ervoor dat het geluid je nooit vanaf de voorkant bereikt. De kwaliteit is verder prima en aan de zijkant zit een ingang voor een 3,5mm koptelefoon. De Spin 13 is ook uitgerust met een camera. Deze levert een matige kwaliteit. 

Al met al is de Chromebook Spin 13 een kwalitatieve Chromebook welke snel presteert. De Acer Chromebook Spin 13 is te koop vanaf €749 (Intel Core 13-model). Voor het model met een Core i5-processor, inclusief 64GB opslag en 8GB RAM, betaal je € 899,-. De duurste versie is de variant met een Core i7-processor en heeft een omslag van 128GB en 16GB RAM. 

Specificaties Acer Chromebook Spin 13Acer Chromebook Spin 13

  • Opslag: 8 GB + uitbreidbaar via SD
  • Camera: HD, 720p
  • Accu: 4670 mAh
  • Toetsenbordindeling: QWERTY (US)
  • USB-aansluitingen: 2 USB Type C, 1 USB Type A
  • Softwareversie: Chrome OS 71.0

 

Meer informatie over de Acer Chromebook Spin 13 vind je hier.

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie