Review: ASUS ZenBook Pro 15

Geert van der Klugt
De ASUS ZenBook Pro 15: een gewichtige krachtpatser met een flinke lijst aan top-of-the-line specificaties. De Nvidia GTX 1050 Ti GPU, Intel Core i7-8750H CPU (2,20 Ghz) en een 15,6-inch 4K-touchscreen getuigen van kwaliteit -- verwachtbare kwaliteit, welteverstaan, rekening houdend met het adviesprijskaartje van € 1899,-. Desalniettemin scoort de notebook punten. Flinke punten. Dit is waarom.

De ASUS ZenBook Pro 15 werd medio juni vorig jaar gelanceerd. Inmiddels is het stof geland; hoogstens tijd voor een oordeel.

ASUS ZenBook Pro 15

Ten allereerste oogt de notebook prachtig. De weerspiegelende bezels complimenteren de chique uitstraling van het martzwarte jasje. Direct valt de ingebouwde ScreenPad op. Dit nuftige schermpje heeft twee modi: systeemaansturing via touch, en traditionele cursoraansturing, zoals men dat gewend is van een touchpad. Met een dubbele vingerdruk wissel je enorm makkelijk tussen de twee opties, waardoor je vliegensvlug de multitaskvoordelen van een minitouchscreen nuttigt. Touch staat dan ook centraal: het 3840x2160-beeldscherm is eveneens naar wens als touchscreen te gebruiken.

LEES OOK: ASUS Chromebook Flip C434 aangekondigd tijdens CES

Zoals eerder vermeldt wordt de ASUS ZenBook Pro 15 gewapend geleverd met een bijna angstaanjagend arsenaal aan interne hardware. Mochten de i7 en GTX 1050 Ti je niet over de brug halen – qua RAM kijken we naar een standaardcapaciteit van 16GB, aangevuld met 512GB aan HDD-opslag. Let wel, wij testten de i7-variant; ASUS heeft eveneens een i9-variant beschikbaar. Qua porten huist de ZenBook tweemaal USB-A (old school!), tweemaal USB-C, eenmaal HDMI en een microSD-kaartlezer.

Of er te spreken valt van een MacBook-killer? Tikkie overdreven, maar de ASUS ZenBook Pro 15 kantelt absoluut aan kant van profgebruik. Heb je een voorkeur voor videobewerking op Windows-programma’s als Sony Vegas? Presenté, dit is ‘m. Daartegenover menen we niet dat een gadget als de ScreenPad in aanzienlijke mate concurreert met het alsmaar groeiende accessoire-repertoire van Apple, zoals de inmiddels wijdverspreid geïncludeerde MacBook Touch Bar. Kortom: een high-end device voor een high-end prijs, welk met zekerheid zijn plek vindt onder consumenten met een voorkeur voor Windows.

Meer informatie? Klik.

afbeelding van Geert van der Klugt

Geert van der Klugt | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Geert