Review: de kleine Microsoft Surface Pro 7

Redactie WINMAG Pro
Er zijn al meerdere Surface laptops van Microsoft bekeken, en waren hier over het algemeen altijd erg tevreden over. Tegenwoordig zijn er regelmatig positieve reacties op de Microsoft Surface Pro 7, die op verschillende sites als één van de beste laptops wordt gepresenteerd.

Zo rangschikt Laptoid.nl hem bijvoorbeeld op nummer 1 van de 17 mini laptops die zij hebben bekeken, maar is hij nou echt zo goed? 

Wanneer we op de website van Microsoft kijken, dan zien we dat hij geconfigureerd kan worden naar hoe je deze zelf wilt hebben. Zo zijn er 7 verschillende varianten beschikbaar, die allemaal hun eigen specs en prijs hebben.

Het model dat is bekeken is de tweede variant met:

  • intel Core i5 processor.
  • 8 GB RAM.
  • 128 GB opslagruimte.

2-in-1

Het allerbeste aan de Surface Pro 7 is dat het een 2-in-1 laptop is.. of tablet.. of hoe je hem ook wilt noemen. Hij kan namelijk beide als tablet én laptop gebruikt worden aangezien zijn toetsenbord er af geklikt kan worden.

Wanneer je deze er af klikt kunt je bijvoorbeeld lekker op de bank liggen en hem aansturen via zijn touchscreen, ideaal dus!

Design

Deze laptop is gemaakt van aluminium, en voelt erg stevig aan net als de vorige generatie. Hij heeft een 12,3 inch PixelSense display, wat ongeveer vier keer scherper is dan een normaal HD-beeldscherm.

In eerste instantie leek het erop dat het toetsenbord niet stevig vast zou zitten aan het scherm, maar niets is minder waar. Hij klikt erg stevig vast, en blijft ook goed zitten als je de laptop verplaatst.

Functionaliteit

De toetsen lijken helaas te klein als je een laptop zoekt waar je urenlang achter elkaar tekst op kunt schrijven. Mocht u tussendoor even wat aantekeningen willen maken, of notities maken tijdens een vergadering, dan is zijn formaat meer dan prima.

De pen die erbij zit is ideaal als je hem graag in tablet modus gebruikt. Zo krijgt u geen vette vingerafdrukken op het scherm en kunt u hem alsnog bedienen zonder muis en toetsenbord.

Hij bevat daarnaast genoeg poorten om er mee te kunnen doen wat je wilt.

Binnenkant

Als we naar de binnenkant kijken, dan zien we dat hij voorzien is van krachtige specs. Hij bevat een Intel Core i5 processor (1035G4), die in combinatie met zijn 8 gigabyte aan interne werkgeheugen krachtig genoeg is om te kunnen multitasken.

De ingebouwde speakers produceren een redelijk geluid, maar als je een echte muziekliefhebber bent, gebruik te maken van externe speakers of een koptelefoon. Ook bevat hij een ingebouwde microfoon waarmee je gemakkelijk online vergaderingen kunt voeren.

Een groot pluspunt is de accu die tot wel 10 uur mee kan gaan. (Natuurlijk niet als je er zware software op draait, maar wel als u hem bijvoorbeeld gebruikt om notities mee te maken.)

Al met al, een top laptop als je een kleine laptop zoekt die tussen een laptop en tablet in zit. Als je vaak onderweg bent en tussendoor even snel wat aantekeningen moet maken, is dit een geweldige keuze.

Let goed op. Als je interesse hebt gekregen in de Surface Pro 7, bekijk dan goed of de website waar je deze koopt het toetsenbord en de pen er bij levert. Dit is namelijk vaak niet het geval en kan een enorme teleurstelling zijn als u hier te laat achter komt.

 

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie