Review: HP Elite Dragonfly G2

HP
Redactie WINMAG Pro

HP’s laptops zijn kostenefficiënt. Elk model heeft bovengemiddelde capaciteit, levensduur en uitstraling in gemeen. Dat het hogere prijssegment geen uitzondering op de regel is, leren we van de HP Elite Dragonfly G2. De lichtste uitvoering weegt nog geen kilo en verpakt de meest vermogende componenten van vandaag in een prachtig, chique jasje. Zowel inhoud als uitstraling sluiten in elk opzicht op thuiswerk aan.

De wereld verandert. Mobiliteit is, zelfs in een pandemie, onvergelijkbaar met tien jaar terug. Laptops overtreffen desktops op vlak van wereldwijde verkoop, wat een globale voorkeur voor flexibiliteit onderstreept.

We willen niet alleen plaatsonafhankelijk werken, maar werden daar door COVID-19 tot genoodzaakt. De crisis ondertekent het belang van mobiele technologie. Thuiswerk belooft een blijvertje te worden, dus houdt dat belang in de voorzienbare toekomst aan.

De opsomming

De Elite Dragonfly G2 spreekt boekdelen over HP’s begrip van de toekomst. Het model is lichtgewicht, vermogend en chique: ‘nieuw werken’ spat er vanaf.

Hoewel de specificaties per uitvoering verschillen, biedt elke samenstelling een oplossing voor actuele werkbehoeften.

Processoren variëren van i3 tot i7; RAM van 8GB tot 32GB. Voor de grafische kaart kies je tussen een Intel Iris Xe of Intel UHD. SSD is de norm en capaciteit varieert van 128GB tot 2TB.

Schermgrootten zijn gelijk en kunnen stuk voor stuk met touch worden bediend. Sommige modellen staan 4G LTE of 5G toe; Wi-Fi 6 wordt door elke samenstelling ondersteund.

De batterijduur piekt op 24,5 uur. Met een volle batterij kom je minstens twee werkdagen door, ook bij intensief gebruik.

Sommige software is altijd geïntegreerd. Daaronder: het merendeel van de securitytools die we later in het artikel belichten.

De kern

Je zal ons moeten excuseren voor de opsomming van eigenschappen. We proberen dergelijke aandacht te beperken, want voor opsommingen hadden we je evengoed naar een productpagina kunnen verwijzen. Maar dat doen we niet. We beschrijven met goede reden.

Er is een belangrijk onderscheid tussen variërende en gemeenschappelijke specificaties. Eigenschappen die tot elke uitvoering behoren maken de Elite Dragonfly G2 immers authentiek.

Elke samenstelling heeft een schermgrootte van 13,3”. Werk verloopt prettig, met of zonder een tweede monitor.

Ook de uitstraling van uitvoeringen is uniform. Afbeeldingen doen die uitstraling eigenlijk geen recht aan. Het model moet je zelf zien en voelen. Stellen we dat we geen betere laptop kennen om bij een klant of collega voor de dag te komen, dan overdrijven we niet.

In dit licht wordt de Dragonfly G2 een interessante kandidaat voor de beloning van personeel. De laptop dient niet alleen als werkpaard, maar belastingvrij en gewaardeerd gift, wat zich zowel in dankbaarheid als productiviteit uitbetaalt.

Universele Wi-Fi 6-ondersteuning versnelt werk. De enkele voorwaarde is dat ook het bedrijfs- of thuisnetwerk Wi-Fi 6 ondersteunt. Is dit niet het geval, dan ben je alsnog goed verbonden en klaar voor het (nabije) moment waarop Wi-Fi 6 een plekje in jouw werkomgeving krijgt.

Ook de ports van elke samenstelling zijn gelijk. Een adequaat aantal ingangen werkt connectiviteit verder in de hand. Tweemaal USB-C, eenmaal USB-A, een hoofdtelefoon- en HDMI 2.0-ingang maken het mogelijk om veelgebruikte randapparatuur aan te sluiten, zonder per definitie van een usb dock af te hoeven hangen.

Afgebeeld: de tabletmodus. Artikel vervolgt onder de afbeelding.

Veiligheid

Afstandswerk vergroot securityrisico’s. HP integreert en biedt een aantal voorzorgsmaatregelen aan. Elke samenstelling is relatief veilig, maar kan met optionele functies worden uitgebreid

Klik jij, een collega of medewerker op een foute link, dan worden de schadelijke bestanden door HP Sure Click geïsoleerd.

HP Sure Run waarborgt het functioneren van processen die aanvallers buiten de deur houden - zelfs wanneer een kwaadwillenden reeds binnen is.

HP Sure Recover maakt het mogelijk om een beschadigde drive te herstellen. Sure Recover draait op een extensie van de drive. Wordt de drive versleuteld door een succesvolle ransomware-aanval, dan blijft de tool operabel en is het leed drastisch te beperken.

HP Sure Start beschermt tegen BIOS-aanvallen en -beschadiging. De indrukwekkende technologie scant tijdens elke startup op BIOS-dreigingen. Is er sprake van het laatste, dan gebruikt Sure Start een kopie van de oorspronkelijke code om de gehele BIOS in een handomdraai te vervangen. Een belletje naar de IT-afdeling wordt overbodig; de PC herstelt zichzelf.

Kortom

HP respecteert de tijd van IT-afdelingen én eindgebruikers. Unieke securitymaatregelen maken het mogelijk om prettig en veilig te werken, ook wanneer menselijk handelen een risico vergroot. Tussenkomst van IT-medewerkers wordt zoveel mogelijk bespaard en gebruikers blijven productief.

Wat ons betreft zijn de veiligheidsopties alleen al voldoende voor een topbeoordeling. Niemand doet het beter dan HP. Toch zou een dergelijke conclusie de Dragonfly G2 onderdoen. De laptop is namelijk veel meer dan veilig.

Het prachtige ontwerp verpakt kracht. Ook de voordeligste samenstellingen bieden voldoende vermogen voor de meeste professionals. Specialistische werkzaamheden worden door krachtigere uitvoeringen gefaciliteerd.

Vaak is het geheel meer dan de som van de delen, maar in HP’s geval staan de delen sterk genoeg.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie