Compacte monochrome laserprinter

Review: HP LaserJet Pro MFP M130fw

HP
Redactie WINMAG Pro
HP is leider in het printingsegment en dat is niet voor niets. Het bedrijf heeft een uitgebreid portfolio aan inkjet- en laserprinters voor elk type organisatie. Wij gingen met een printer uit het laatstgenoemde segment aan de slag, de HP LaserJet Pro MFP M130fw.

Printers kunnen zwaar en log zijn, maar steeds vaker zien we een compacte formfactor binnen het zakelijke segment, ook wanneer het multifunctionals (MFP) betreft. De LaserJet Pro MFP M130fw is precies dat, want met een formaat wat slechts 423,1 bij 288,6 bij 279,5 mm meet, past het apparaat in feite in elk kantoor, ook kleinere kantoren aan huis. Een prettig formaat, maar dat gaat wel ten koste van een dedicated gesloten papierlade. Niet een zwaar probleem, maar wel opvallend. Wel levert HP bij de printer een plastic tray om over de papierlade te plaatsen.

Installatie

Voor een MFP is deze LaserJet-printer bijzonder gemakkelijk te installeren. Of eigenlijk is er, op de netwerkfunctionaliteiten na, niet eens sprake van installatie, want rechtstreeks uit de doos kun je het apparaat gebruikten. Ook de toner behoeft geen installatie, de JetIntelligencecartridge die met de printer geleverd wordt, is direct te gebruiken.

Aansluiten kan op diverse manieren, direct op de computer via USB, via een ethernetkabel, maar ook wireless. Verder worden diverse mobiele printingopties ondersteund. HP ePrint natuurlijk, maar ook Wi-Fi Direct, AirPrint, Google Cloud Print en Mopria. Genoeg opties dus.

HP LaserJet Pro MFP M130fw

Specificaties en prestaties

Het betreft een all-in-one MFP waarmee je kunt printen, kopiëren, scannen en faxen. De papierlade biedt ruimte voor 150 vellen papier, de documentfeeder voor 35 vellen. Wat tegenvalt is dat de printer geen automatische duplexfunctie heeft. Wil je dubbelzijdig printen, dan zul je handmatig het papier moeten omdraaien. Een monochrome print maken start vanaf ruim 7 seconden na ingeven van de opdracht en de printsnelheid bedraagt 22 PPM. Dat is iets langzamer dan vergelijkbare printers, maar nog steeds een nette snelheid gezien de compactheid van het apparaat.

Wanneer je kopieën maakt bedraagt de resolutie 600 x 600 DPI, inscannen kan tot 1200 DPI. De scansnelheid bedraagt tot 12 PPM, waarbij tekst uiteraard sneller gescand is dan pagina’s met volle images. Scannen naar email en netwerkmappen is ook mogelijk uiteraard, wat het apparaat zeer geschikt maakt om opgenomen te worden in de documentflow van een kleine tot middelgrote organisatie.

Kwaliteit

Wat het maken van prints betreft kunnen we redelijk kort zijn. Tekst wordt praktisch één-op-één geprint en is daarmee dus prima van kwaliteit. Bij pagina’s met afbeeldingen is dit helaas niet het geval. Zeker wanneer het een volle pagina met afbeeldingen betreft zijn lijnen erg goed te zien. Het is misschien flauw om de printer daarop af te rekenen, maar het is wel iets om in het achterhoofd te houden. Deze printer blinkt vooral uit in het printen van tekst.


HP LaserJet Pro MFP M130fw

HP LaserJet Pro MFP M130fw
Lig je in de markt voor een printer en ben je vooral op zoek naar een multifunctionele manier voor het printen en verwerken van tekst, dan is de HP LaserJet Pro MFP M130fw zeker een apparaat om in het achterhoofd te houden. Verwacht geen grafische wonderen van dit apparaat, maar in plaats daarvan een prettig compact apparaat wat moeiteloos te installeren is en fijn is in gebruik.

Prijs: € 174,-
Functies: Afdrukken, kopiëren, scannen, faxen
Pagina’s per maand: 10.000
Netwerk: ethernet, telefoonpoort (in/uit), wifi
Papiercapaciteit: 150 vellen
Uitvoersnelheid: 22 PPM
Scanresolutie: Tot 1200 x 1200 dpi (monochroom, flatbed)
Info: www.hp.com

HP LaserJet Pro MFP M130fw

8,2 uit 10

 

 

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie