Review: iPhone 11 Pro Max

Zsarisse Knol
Apple heeft op 20 september officieel de iPhone 11, iPhone 11 Pro en de iPhone Pro Max gereleased. Wij testten de Pro Max-variant van nummertje 11, om te bepalen of het model jouw geld waard is.

Apple heeft nog niet eerder een van hun telefoons Pro genoemd, zoals ze dat sinds jaar en dag met de Macbook doen. En toch hebben ze dat gedaan met de iPhone 11 Pro. Nog een stap verder zelfs, namelijk de iPhone 11 Pro Max.

Wat zijn de maten en de prijzen?

Of je nou voor de 5.8-inch scherm gaat of voor de 6.5-inch, het komt op hetzelfde neer, maar voor iedereen die een telefoon nodig heeft met een goede, grote display, is iPhone 11 Pro Max de betere keuze. Dit vanwege de meerderheid aan pixels en helderheid van het scherm. Ook heeft de Pro Max een uur meer aan batterijduur dan de iPhone 11 en iPhone 11 Pro. De Pro Max haal je voor € 100 euro meer in huis dan de iPhone 11 Pro.

Apple begint zoals altijd bij een entreeprijs van € 1259,- met een opslagruimte van 64GB. Maar met een videocamera die filmt in 4K, is de opslagruimte te weinig. Als een iPhone Pro Max met een opslagruimte van 256GB haalt, kom je uit bij een prijs van € 1429,-. Je kan nog een stap verder gaan en een opslagruimte van 512GB kopen voor € 1659,-, wat lokaal gezien het beste alternatief is voor serieuze fotografen.

Daarentegen dien je rekening te houden met het feit dat filmopslag te synchroniseren is met Apple Cloud. Punt is wel dat je – ongeacht de capaciteit van jouw cloud storage – overgelaten bent aan een goede internetverbinding om materiaal automatisch en snel te laten uploaden.

De camera maakt het verschil

Apple heeft over de jaren heen indrukwekkende vooruitgangen geboekt met hun camerakwaliteit. iPhone-foto’s leveren een uitstekend kwaliteit, nog net niet beter dan dat een professionele DSLR je dat kan bieden.

De camera’s op de iPhone Pro en Pro Max hebben uitstekende camera-upgrades gekregen. De modellen hebben niet alleen drie camera’s, maar bieden bovendien een ultrawide-angle lens en nachtmodus aan.

De nachtmodus is extreem handig. Hiermee kan je foto’s maken in het donker, waarna een magisch staaltje sensorwerk ervoor zorgt dat het beeld er volledig belicht uitkomt. Geen korrels, maar scherp en helder. Waarlijk innovatief.

Langere batterijduur

De iPhone XS  en XS Max bleef vorig jaar achter qua batterijduur. Dit in tegenstelling tot de iPhone XR, die opviel. Nu is Apple een stap verder gegaan en claimt de gigant een extra vier tot vijf uur extra aan batterijduur te hebben toegevoegd. Op het moment van schrijven draait ons exemplaar en lijkt de stelling te kloppen. Zodra de batterij leeg is berichten we opnieuw, maar de stelling dat de iPhone 11 Pro Max langer meegaat is met zekerheid een feit.