Review: Konftel Cam10

Redactie WINMAG Pro
Muis, toetsenbord, display en desktop waren zo’n twaalf maanden terug voldoende voor de werkzaamheden van een gemiddelde kenniswerker. Nu is de wereld veranderd. De balans tussen thuis- en kantoorwerk houdt aan. Het belang van een kwalitatieve webcam is groot. Zowel thuis- als kantoorwerkplekken zijn onvoldoende gewapend tegen een groeiende vraag naar videoconferencing. Geïntegreerde laptopcamera’s kunnen uitkomst bieden, maar laptops zijn niet altijd beschikbaar. Bovendien zorgen ingebouwde camera’s zelden voor een scherp beeld. De Konftel Cam10 werkt in elke samenstelling en presteert beter dan een laptopcam ooit zou kunnen. Wij reviewden het model. Onze bijzonder positieve ervaring lees je hier.

De komst van VoIP maakte telefonische communicatie een gangbare optie voor lange-afstandsgesprekken. Toch is spraak alleen niet altijd genoeg. Mensen maken van nature contact op basis van non-verbale én verbale signalen. Is een camera kwalitatief genoeg om non-verbale signalen op te pikken, dan gaat communicatie erop vooruit.

Videoproblemen

Laptopfabrikanten spelen in op de thuiswerktrend door videocommunicatie zo volledig mogelijk te faciliteren. Webcams in nieuwere, high-end modellen zijn doorgaans adequaat. Webcams in oudere modellen laten te wensen over.

Tel je daarbij op dat niet elke organisatie voldoende financiële middelen heeft om iedere medewerker van een nieuwe laptop te voorzien, dan begrijp je het gebrek. Geschikte communicatiehardware is bij de meeste bedrijven ver te zoeken. Vandaar ontvangen we de Konftel Cam10 met open armen.

Onafhankelijke oplossing

De kostenefficiënte webcam maakt het mogelijk om met haarscherpe videokwaliteit te communiceren. Je sluit het model in een handomdraai aan en werkt op een device en softwaretool naar keuze.

De videokwaliteit piekt op 1080p, het lichtgewicht ontwerp is uiterst mobiel en twee microfoons voorzien in audio-opname. De webcam bevat een ingebouwde klem, wat gemakkelijke bevestiging op een display mogelijk maakt. Autofocus is aanwezig, zoomfuncties eveneens.

In tegenstelling tot een laptopcamera hangt het model niet van bestaande hardware af. Dankzij een USB-aansluiting gebruik je de webcam met een device naar wens. De klem maakt het mogelijk om een organische kijkhoek te creëren, wat de gelimiteerde positie van een laptopcam overstijgt.

Klimaatneutraal

Konftel produceert CO-2 neutraal. De Konftel Cam10 is Climate Neutral Certified. Daarmee draagt het model een steentje bij aan een duurzamere wereld. Gebruik je de webcam om een zakelijke rit of reis te vervangen met een videogesprek, dan zorg ook jij voor een beter klimaat.

Specs

  • Adviesprijs: € 119,-
  • Videokwaliteit: 1080p
  • Aansluiting: USB 2.0
  • Audio: dual microfoons
  • Gewicht: 165 gram (inclusief kabel)
  • Mounting: ingebouwde cameraklem
afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie