Review: Microsoft Surface Hub 2S

Redactie WINMAG Pro

Brainstormsessies, ze vinden in elke organisatie plaats. Met een grote groep in één grote ruimte zitten, op post-its ideeën opschrijven, deze vervolgens sorteren en dan tot een plan komen: we doen het allemaal wel eens. Het werkt, dus waarom zouden we het veranderen? Omdat de huidige tijd simpelweg betere alternatieven biedt. Het kan tegenwoordig namelijk veel eenvoudiger, sneller en flexibeler, zonder dat het de kracht van een traditionele vergadering verliest. De Surface Hub 2S is zo’n voorbeeld, een all-in-one digitaal whiteboard dat verschillende grenzen verlegt. Wij gingen langs bij Microsoft voor de ultieme beleving.

Creativiteit en flexibiliteit

De moderne werkplek vraagt om verandering, Microsoft biedt de handvatten om dit te bewerkstelligen. Niet langer wil een medewerker vastzitten aan afspraken, steeds vaker wordt creativiteit en flexibiliteit gevraagd en geboden. De flexibiliteit waar de Surface Hub 2S voor zorgt brengt in grote mate afwisseling, verrassingen en verkenning, terwijl de kracht van samenwerken en teamcommunicatie behouden blijft. Ook essentieel: de kracht van Windows 10 blijft aanwezig, zodat de gebruiker kan profiteren van alle voordelen van de software.

Brainstormsessies

Met de Surface Hub S2 kunnen bedrijven op een effectieve manier samenwerken. Neem alleen al het platform voor vergaderingen, waarbij tot 249 man tegelijk met elkaar kunnen vergaderen. Brainstormen? Geen probleem, want met het digitale whiteboard is alles mogelijk. Het grote voordeel is dat eenvoudiger dan ooit kunt vergaderen, terwijl ieder in een andere ruimte zit. De andere Surface-producten bieden daar onder meer uitkomst mee, maar deze hebben natuurlijk niet alle functionaliteiten die de Surface Hub S2 wél heeft.

LEES OOK: Microsoft Teams haalt Slack in

Verslepen Surface Hub 2S

Microsoft heeft verschillende verbeteringen toegepast vergeleken met de eerste, vorige versie van de Surface Hub. Hoofdcomponent: flexibiliteit. Dat is het item wat in elk deel van het product terugkeert. Neem de standaard van de Surface Hub S2 die optioneel is bij te bestellen. Waar de eerste versie nog zwaar was om te verslepen, rolt het apparaat nu een stuk eenvoudiger. Even optioneel is de batterij die hierop kan worden geklikt, waardoor je de Surface Hub 2S simpel van ruimte A naar ruimte B kan brengen, zonder dat het apparaat uitvalt. Vanaf aankomend jaar is het eveneens mogelijk om het scherm te draaien.

Camera en scherm

De 4K-camera aan de bovenkant van het scherm brengt de samenwerking to-the-next-level, een camera die overigens ook aan de zijkant te monteren is voor als het scherm in de toekomst kan worden gedraaid. Het biedt eveneens de mogelijkheid externe teamleden te horen en te zien: dat werkt dusdanig goed, dat – op het moment dat beide kanten een Surface Hub 2S gebruiken - het bijna lijkt alsof je met elkaar in dezelfde ruimte zit.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie