Review: MOVEit Managed File Transfer

Redactie WINMAG Pro
SCOS Software levert noodzakelijke software voor zowel het startende MKB als de doorgewinterde organisatie. Onder hun uitgebreide aanbod vind je MOVEit: een gerenommeerde reeks toepassingen, waaronder MOVEit Cloud en MOVEit Transfer Managed File Transfer (MFT). MOVEit Transfer levert de mogelijkheid tot een veilige overdracht van bestanden en controle van inkomende data. 

Voor gebruikers stelt Ipswitch, ontwikkelaar van de software, gebruiksgemak en veiligheid voorop. Wát voegt MOVEit Transfer toe in vergelijking met e-mail en andere traditionele deel-methodes? Dient de eindgebruiker kennis bij te spijkeren, of is de toepassing voor ieder bruikbaar? Wij testen MOVEit Transfer Managed File Transfer voor je uit.  

Interface 

Zoals bij vrijwel iedere softwaretoepassing is de Interface even belangrijk als de achterliggende functionaliteit: het MOVEit Transfer dashboard scoort op dit vlak punten. De zijbalk maakt navigatie intuïtief. Bestanden zijn te uploaden onder ‘Folders’, waar een overzicht van mogelijke opslagspaden te vinden is. MOVEit Cloud is leverbaar als clouddienst (gelegen in de beveiligde Microsoft Azure-datacenters in Middenmeer/ Noord-Holland) en is volledig schaalbaar via aansluiting op een private cloud, on-premise opslag, of hybride combinatie daarvan.

Encryptie is bij opslag toepasbaar in vorm van FIPS 140-2 validated AES-256 cryptography. Daarnaast biedt Ipswitch Gateway een DMZ proxy server die gevoelige data, authenticatie- en toegangsinformatie achter een firewall houdt. Deze Proxy is volledig optioneel, en dient bij gebruik als poorthouder tussen jouw on premise opslag en het internet.  

Automation 

Onder de pakketmogelijkheden valt ook MOVEit Automation: een softwaretoepassing om geplande data uitwisselingen te automatiseren, gebaseerd op logica en onafhankelijk van scripts of codekennis. Dat houdt in dat eindgebruikers, zonder technische kennis, geautomatiseerde data-uitwisselingen kunnen plannen voor het ontvangen, verwerken en doorzetten van bestanden. De interface van MOVEit Automation is net zo intuïtief als dat van MOVEit Transfer en iedere andere MOVEit-module, wat resulteert in een snelle inzet van aanvullende functies in het alsmaar groeiende pakket. Onder ‘Tasks’ kunnen eindgebruikers eenvoudig actiereeksen opstellen van beginpunt tot eindpunt.

Een voorbeeld van zo’n actiereeks is de toepassing van encryptie op bestanden die van een bepaalde zender binnen komen. Daarop valt ongelimiteerd verder te bouwen: diezelfde bestanden kunnen bijvoorbeeld automatisch verzonden worden naar een bepaald e-mailadres, of op een specifieke locatie opgeslagen worden. MOVEit Automation blinkt uit door zijn toegankelijkheid: ook medewerkers zonder ervaring met programmeren, kunnen veilig en efficiënt bestandsontvangst en – verzending automatiseren naar persoonlijke voorkeur.  

MOVEit; de MFT oplossing 

Samengevat levert SCOS met MOVEit Transfer en MOVEit Automation een volledig, flexibel - en bovenal veilig - dataopslag en –transfermiddel. Alhoewel de achterliggende software uiterst technische handelingen uitvoert, is het interface consequent, intuïtief en daardoor makkelijk in gebruik. Eindgebruikers kunnen bovendien volledig autonoom te werk gaan. Uiteindelijk biedt MOVEit de middelen om de dataoplossing volledig naar uw persoonlijke voorkeur te schalen, wat resulteert in een datatransfermiddel voor iedere professionele organisatie.    

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie