RIP: Google+ verdwijnt per 2 april 2019

Ruben den Boer
Het was een gewaagd project wat nooit echt van de grond kwam en 2 april sterft het een stille dood: Google+. Google’s poging om het op te nemen tegen techgigant Facebook is daarbij definitief mislukt. Een enorm lek was de druppel die de emmer deed overlopen.

2 april zal de geschiedenis ingaan als de dag dat Google’s ambitieuze social media platform te ruste wordt gelegd. Dan zal Google+ definitief van internet verdwijnen voor consumenten. Zakelijke gebruikers van Google’s G Suite kunnen wel gebruik blijven maken van het social media platform. Vanaf 4 februari kun je geen nieuwe profielen, pagina’s, groepen of evenementen meer aanmaken.

Groot lek binnen Google+

Het sociale netwerk wat Google+ ooit had moeten worden kwam nooit echt van de grond. Toch was het geen gebrek aan gebruikers of inkomsten wat Google+ de das om deed, maar een enorm datalek. In maart 2018 werd een lek ontdekt waardoor derden drie jaar lang persoonlijke gegevens van gebruikers konden inzien.

LEES OOK: Beheer in 6 stappen je privacy bij Google

Data bewaren

Wil je je gegevens of data - zoals foto’s of contacten - die op Google+ staan bewaren? Dan moet je dat voor 2 april doen. Google heeft voor iedereen die iets van Google+ wilt bewaren een handleiding geschreven.

afbeelding van Ruben den Boer

Ruben den Boer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Ruben