Routenet maakt autokosten inzichtelijk

Redactie WINMAG Pro
Automobilist kan daadwerkelijke kosten van autgebruik uitrekenen.

De gebruikers van Routenet.nl, de online routeplanner van Locatienet, kunnen nu gebruik maken van de nieuwe dienst Mijn Auto. In samenwerking met Zomoto biedt Routenet de mogelijkheid om een maandelijkse kostenberekening te maken van het autogebruik. Dit wordt berekend op basis van actuele brandstofprijzen en een samengestelde prijs voor vaste kosten, zoals verzekering, belasting en afschrijving. Daarnaast kan de fiscale bijtelling van de zakenauto berekend worden.

Zo kan de gebruiker, volgens Locatienet, weloverwogen beslissen om een leaseauto te (willen) rijden, of met een eigen auto te forenzen.


Routenet berekent hier de maandelijkse kosten van een Opel Zafira, de auto van de schrijver van dit stukje - en dat voor de woonwerkroute die de redacteur aflegt.Kilk op de afbeelding om zelf een kostencalculatie voor een route op te vragen.

Routenet snapt dat autorijden een belangrijke kostenpost is


Voor veel Nederlandse gezinnen is het autogebruik na de woonlasten de belangrijkste maandelijkse kostenpost. Veranderingen in brandstofprijzen en belastingen hebben dus een grote invloed op het budget. Met Mijn Auto binnen Routenet wordt de automobilist bewust van de frequentie van zijn autogebruik en de daarbij behorende nettokosten. Door het ingeven van een kenteken zoekt Routenet de verbruiksgegevens van het betreffende voertuig. Vervolgens kan bij iedere route in Routenet de frequentie worden aangegeven op basis waarvan de maandelijkse kosten worden berekend. Zo krijgt men, met slechts het ingeven van de routes en het kenteken, een totaaloverzicht van de brandstofkosten en overige vaste kosten. Hierbij kan een onderscheid worden gemaakt tussen werk- en privritten.

Uitgavenpatroon


Sebastiaan Raaphorst, directeur bij Locatienet: De economische vooruitzichten voor 2009 zijn niet altijd even positief en steeds meer mensen willen hun uitgavenpatroon inzichtelijk kunnen maken. Eerder dit jaar lanceerde Routenet al de functionaliteit om brandstofkosten te berekenen. Nu maakt de samenwerking met Zomoto het mogelijk om de maandelijkse kosten van het autogebruik in kaart te brengen. Zo kunnen we de gebruiker van Routenet.nl nog meer persoonlijke service bieden.

Maarten van den Heuvel

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie