Rubrik lanceert eerste geavanceerde user intelligence

Redactie WINMAG Pro

Rubrik, de Zero Trust Data Security™ Company, introduceert nieuwe user intelligence-mogelijkheden waarmee bedrijven proactief stappen kunnen zetten in de strijd tegen cyberaanvallen. Rubrik wil cyberweerbaarheid leveren voor zowel de data als de gebruikers met behulp van deze nieuwe user intelligence. Zo kunnen organisaties proactief aanvallen voorkomen voordat ze grote schade veroorzaken.

Data blijft kwetsbaar voor cyberincidenten en de gebruikers daarvan zijn een winstgevend doelwit geworden voor cybercriminelen. Volgens het Rubrik Zero Labs rapport “The State of Data Security”, werd de cloud alleen onderzocht op de momenten dat er data was aangetast. 

“Organisaties zijn al veel te lang kwetsbaar voor cyberaanvallen, waarbij gebruikers vaak het toegangspunt zijn. Maar vanaf vandaag kunnen onze klanten proactief kwetsbaarheden zoeken om aanvallen te voorkomen”, zegt Bipul Sinha, CEO en medeoprichter van Rubrik. “Rubrik’s eerste geavanceerde user intelligence is ontworpen om time series data en metadata te benutten zodat klanten proactief cyberaanvallen kunnen bestrijden.” 

Tekst gaat verder onder foto.


Nieuwe geavanceerde user intelligence verkleint cyberrisico’s

Met Rubrik’s nieuwe user intelligence-mogelijkheden wordt data regelmatig vastgelegd in Rubrik Security Cloud. Dit is een proactieve manier om data veilig te stellen van cybercriminelen. Bovendien krijgen organisaties inzicht in de verschillende soorten gevoelige data, welke gebruikers toegang hebben, hoe die toegang is veranderd, en of die toegang een risico voor het bedrijf vormt. Meer inzicht in de gebruikersinformatie maakt het vaststellen van de hoofdoorzaak van een aanval makkelijker en zo wordt de schade van een cyberaanval tot een minimum beperkt. 

Rubrik presenteert de nieuwe innovaties tijdens Forward 2023, wat virtueel plaatsvindt op 17 en 18 mei, en via een reeks live Forward World Tour-evenementen, waaronder Forward Utrecht op 22 juni. Nieuwe innovaties staan gepland voor de komende maanden. 

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie