Samsung beraadt zich over verkoopstart Samsung Galaxy Fold

Jonas Bloemen
Samsung gaat zich de komende dagen buigen over de zaak rondom de Samsung Galaxy Fold. Er moet een nieuwe startdatum voor de verkoop van de smartphone komen.

LEES OOK: Samsung presenteert sensor voor camera van 64 megapixel

Samsung stelde de verkoop recent uit omdat de Samsung Galaxy Fold diverse mankementen bleek te hebben. Vol trots presenteerde Samsung haar eerste opvouwbare smartphone. Maar nadat het verschillende techjournalisten de Galaxy Fold had laten testen bleek er van alles mis te zijn met het toestel. 

Samsung Galaxy Fold

Het bekendste verschijnsel was dat de Samsung Galaxy Fold kapotging wanneer er een poging werd gedaan om deze te buigen. Daardoor liet de eerste opvouwbare smartphone ter wereld op zich wachten. De preorders die gedaan waren werden gecanceld en dus moet Samsung op zoek naar een nieuwe datum voor de lancering van de Samsung Galaxy Fold. 

Volgens Samsung Mobile CEO DJ Koh zal het bedrijf niet te laat zijn met de start van de verkoop. Volgens Koh ontstonden de problemen met de Samsung Galaxy Fold door vuil dat in de gaten van de smartphone terechtkomt. Eerder moest Samsung de verkoop van de Galaxy Note 7 al uitstellen. Het toestel bleek brandgevaarlijk er werd uit de winkels gehaald.