Samsung presenteert sensor voor camera van 64 megapixel

Jordi Smit
Samsung onthult een nieuwe camerasensor voor smartphones. Daarmee kunnen telefoonmakers een camera van 64 megapixel aan hun toestel toevoegen.

Sensor van 64 megapixel

De nieuwe ISOCELL Bright GW1 is een sensor van 64 megapixel waarvan de pixels net zo groot zijn als in de huidige 48 megapixel-sensor van het bedrijf. Dit betekent dat de sensor een slag groter is, waardoor hij ook meer ruimte in een telefoon vereist. De sensor zorgt ervoor dat gebruikers foto's met een hogere resolutie kunnen maken.

Inzetten 64 megapixel sensor

Onder andere Samsung, Huawei, Oppo, Vivo en Xiaomi gebruiken op het moment de 48 megapixel-sensor van Samsung. Het is nog de vraag welke telefoonmakers de nieuwe, grotere sensor van 64 megapixel willen gaan inzetten. De massaproductie van de nieuwe sensor zal in de tweede helft van 2019 starten.

LEES OOK: Waarom zou je wachten op de Galaxy Note 10?

Mobiel belangrijk instrument bij foto's

'De afgelopen jaren zijn mobiele telefooncamera's het belangrijkste instrument geworden voor het vastleggen en delen van onze dagelijkse momenten', zegt Yongin Park, executive vice president sensor business bij Samsung Electronics. 'Met meer pixels en geavanceerde pixeltechnologieën, zullen Samsung ISOCELL Bright GW1 en GM2 een nieuw niveau van fotografie bieden voor de slankste mobiele apparaten van vandaag die de manier waarop we ons dagelijks leven opnemen verbeteren en helpen veranderen.'

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi