Samsung presenteert sensor voor camera van 64 megapixel

Jordi Smit
Samsung heeft een nieuwe camerasensor voor smartphones gepresenteerd. Met deze sensor kunnen telefoonmakers een camera van 64 megapixel aan hun toestel toevoegen.

Sensor van 64 megapixel

De ISOCELL Bright GW1 is een sensor van 64 megapixel. De pixels zijn even groot als in de huidige 48 megapixel-sensor van Samsung. Daardoor is de sensor groter en heeft deze dus meer ruimte nodig in de smartphone. Gebruikers kunnen met de sensor foto's maken met een hogere resolutie.

Inzetten 64 megapixel sensor

De 48-megapixel-sensor van Samsung wordt door een aantal grote merken gebruikt, zoals Samsung zelf, Huawei, Oppo, Vivo en Xiaomi. Het is nog niet bekend welke smartphonefabrikanten de nieuwe, grotere sensor van 64 megapixel willen gebruiken.

LEES OOK: Waarom zou je wachten op de Galaxy Note 10?

Mobiel belangrijk instrument bij foto's

'De afgelopen jaren zijn mobiele telefooncamera's het belangrijkste instrument geworden voor het vastleggen en delen van onze dagelijkse momenten', zegt Yongin Park, executive vice president sensor business bij Samsung Electronics. 'Met meer pixels en geavanceerde pixeltechnologieën, zullen Samsung ISOCELL Bright GW1 en GM2 een nieuw niveau van fotografie bieden voor de slankste mobiele apparaten van vandaag die de manier waarop we ons dagelijks leven opnemen verbeteren en helpen veranderen.'

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi