Waarom zou je wachten op de Galaxy Note 10?

Geert van der Klugt
Ontwikkelaars van Samsung doopte de Galaxy Note 10 tot ‘Da Vinci’. Niet zonder reden. Alhoewel het model op zich laat wachten, vallen er – ten opzichte van Samsung’s huidige repertoire – gigantische verbeteringen te verwachten. Groter, sterker en mooier: de Galaxy Note 10 geeft genoeg reden om twee tellen na te denken voordat je tot aankoop van een nieuwe smartphone overgaat.

Ten allereerste: alles wat we tot nu toe weten. Onlangs stelde een bron dat het model onder vier productnummers geleverd zal worden, SM-N970, SM-N975, SM-N971 en SM-N976. Gebruik van meerdere productnummers is veelvoorkomend bij nieuwe Samsung release. Het is daarom aannemelijk dat de Galaxy Note 10 in vier varianten geleverd wordt. Aannemelijk zijn verschillen in schermgrootte en/of specificaties, maar geruchten duidden op de mogelijkheid dat twee van de vier modellen 5G zullen ondersteunen – geen slechte gok, elke grote fabrikant vult binnen een paar maanden releases aan met een 5G-variant.

Naar verwachting zal de Samsung Galaxy Note 10 binnen vier tot acht maanden beschikbaar zijn. De periode is kort genoeg om de Galaxy Note 10 in overweging te nemen bij het bepalen van een upgrademodel.

Galaxy Note 10

Voor degenen onder ons die nog altijd rondlopen met een iPhone 6S kan het aan te raden zijn om nog heel even te wachten met die prachtige Galaxy S10, Fold of iPhone 11. De Note belooft namelijk een nóg grotere display te bedragen dan zijn voorgangers: 6,4-inch, om precies te zijn. Kleinere budgetten worden bovendien beantwoord met een kleiner model.

LEES OOK: De Google Pixel 3a belooft grenzen te verleggen

De Samsung Galaxy Note 9 is de krachtigste telefoon die ooit door Samsung gemaakt is. Zijn specificaties voldoen aan de wensen van 95% van alle smartphone gebruikers, schatten we grofweg. De resterende 5% zal voldoening halen uit het feit dat de Galaxy Note 10 een schepje bovenop de reeds krachtige lijst doet: verwacht méér vermogen, méér batterijduur en méér opslagcapaciteit. Een scherm van 6,4-inch schreeuwt om een beeldig design, dus ook op dat vlak belooft het langverwachte model niet onder te doen.

Al met al vormt de Galaxy Note 10 zich tot aanstaande koploper, maar of dat een wachtperiode waarborgt, is nog maar de vraag. Zijn top-of-the-line hardware leent zich niet voor gebruikers die de aankoop van een smartphone jarenlang uitstellen, zijn verwachte prijskaartje idem. Werk je met een relatief klein budget, wacht dan niet op de Note, maar op de Pixel 3. Zoek je doorlopend het beste van het beste, dan zal de Galaxy S10 voor nu moeten voldoen. Martel jezelf niet, en upgrade eventueel tegen de tijd van release.

afbeelding van Geert van der Klugt

Geert van der Klugt | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Geert