Samsung en Western Digital starten samenwerking om standaardisatie van storage-technologieën te stimuleren

Redactie WINMAG Pro
Samsung Electronics Co. Ltd. en Western Digital (WDC) hebben een samenwerking vastgelegd in een memorandum van overeenstemming (MoU) om standaardisatie van opslagtechnologieën te stimuleren. In eerste instantie richt het partnerschap zich op het creëren van een krachtig ecosysteem voor Zoned Storage-oplossingen. Deze samenwerking stelt de industrie in staat zich te concentreren op talloze toepassingen die uiteindelijk meer waarde voor eindgebruikers creëren.

Het is de eerste keer dat Samsung en Western Digital op deze manier samenwerken. Het doel is dat de gezamenlijke inspanningen technologiestandaardisatie en softwareontwikkeling voor D2PF-technologieën zoals Zoned Storage stimuleren. Daardoor kunnen eindgebruikers erop vertrouwen dat nieuwe opslagtechnologieën worden ondersteund door meerdere producenten en door verticaal geïntegreerde hardware- en softwarebedrijven. De focus ligt hierbij op enterprise- en cloudapplicaties.

De twee bedrijven hebben al een kickstart gegeven aan een initiatief rond Zoned Storage-apparaten, waaronder ZNS (Zoned Namespaces) SSD's en SMR (Shingled Magnetic Recording) HDD's. Via organisaties zoals Storage Networking Industry Association en de Linux Foundation, willen Samsung en Western Digital hoogwaardige modellen en frameworks definiëren voor de volgende generatie Zoned Storage-technologieën. Om open en schaalbare datacenterarchitecturen mogelijk te maken werd de Zoned Storage Technical Work Group opgericht. De groep definieert en specificeert al algemene gebruiksscenario's voor Zoned Storage-apparaten, host/apparaatarchitectuur en programmeermodellen.

Verder willen de bedrijven zonegebaseerde interfaces uitbreiden, evenals toekomstige generatie opslagapparaten met hoge capaciteit met verbeterde technologie voor gegevensplaatsing en -verwerking. In een later stadium worden deze initiatieven uitgebreid met andere opkomende D2PF-technologieën zoals computational storage en storage fabrics, waaronder NVMe over Fabrics (NVMe-oF).

“Opslag is de essentiële basis voor het gebruik van data. Om de behoeften van vandaag en de ideeën van morgen mogelijk te maken, moeten we als industrie innoveren en samenwerken”, zegt Rob Soderbery, EVP en General Manager Flash Business bij Western Digital. "Fragmentatie vertraagt de acceptatie en voegt onnodige complexiteit toe voor softwareontwikkelaars. Om een technologie-ecosysteem succesvol te laten zijn, moeten we dit voorkomen. Wij moeten ervoor zorgen dat er algemene kaders en algemene oplossingsmodellen worden gevormd en dat die samenkomen."

"Deze samenwerking is een bewijs van onze inzet om niet alleen in te spelen op de behoeften van klanten nu en in de toekomst, maar ze te overtreffen. Onze gezamenlijke inspanningen zullen samen opgaan met hardware- en software-ecosystemen om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk klanten de vruchten kunnen plukken van deze zeer belangrijke technologie", aldus Jinman Han, Corporate EVP, Head of Memory Sales & Marketing bij Samsung Electronics.

 

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie