Samsung Galaxy A70: méér dan een smartphone

Jordi Smit
Samsung presenteerde in april dit jaar een nieuwe productreeks, waaronder de immense Galaxy A70. De smartphone is meer dan opvallend, onder meer vanwege zijn behoorlijke formaat. Het apparaat heeft vele aspecten die zeer voordelig zijn, van de smartphonegrootte tot de batterijduur. Wij zetten alle voordelen op een rij, zodat je een goed beeld hebt van wat je bij aankoop in handen krijgt.

Indrukwekkend design

Het eerste dat bij de smartphone opvalt, is zijn indrukwekkende buitenkant. Met een schermformaat van 6,7 inch heb je flinke handen nodig om de telefoon goed te kunnen vasthouden. Ook bij de Samsung Galaxy A70 zie je de huidige smartphonetrend van weggewerkte randen en hoeken terug: de bezels zijn flinterdun. Resultaat is dat de displaygrootte nog meer indruk maakt bij gebruik.

De Galaxy A70 beschikt over een schermresolutie van 2400 x 1080 pixels, wat weergave – ondanks schermgrootte – haarscherp maakt. 

Imponerende hardware

Dan de hardware, waar we uiteraard zeer benieuwd naar zijn. De Galaxy A70 draait op een Qualcomm Snapdragon 675-chip en bezit 6GB RAM. Deze componenten zorgen ervoor dat je op de smartphone onder meer zwaarwegende titels als Fortnite kan draaien. De smartphonegrootte geeft het spel bovendien een interessante dimensie. Tevens heb je geen last van haperingen bij het gebruik van meerdere apps: onder de streep kan de smartphone flink wat aan.

De smartphone draait op Android 9 Pie en One UI. Android is geliefd onder appkenners, want het gros van appontwikkelaars zal Android niet overslaan bij een release. Je hebt dus tal van appkeuzes voorhanden. 

Batterijduur

Als we het hebben over de grote voordelen die de Galaxy A70 bezit, dan kan de batterijduur niet ontbreken. Het is zelfs hét belangrijkste pluspunt van de smartphone. Bij een gemiddeld gebruikspatroon kan de telefoon eenvoudigweg zo’n twee dagen mee. Mocht je de telefoon intensief gebruiken, dan krijg je deze na een dag waarschijnlijk alsnog niet onder de 20 procent. Daarnaast ondersteunt de Galaxy A70 laadsnelheden tot 25 watt. Ideaal als je vaak onderweg bent.

Galaxy A70 hoesje

Bij zo’n groot toestel is het bovenal verstandig dat je goed beschermd bent tegen mogelijke beschadigingen. Een smartphonehoesje is daarbij van cruciaal belang. De Galaxy A70 beschikt over een hoop keuzes, aan jou de opdracht om gericht te zoeken naar iets dat het beste bij je past. Hoe wil je bijvoorbeeld je Galaxy A70 hoesje openklappen: horizontaal of verticaal? Naar welke kleur ben je op zoek? En wil je een ‘hard’ of ‘zacht’ hoesje? Tal van keuzes, maar één aspect is zeker: ook jouw droomhoesje bestaat.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi